Waarom leest mijn pc het geheugenkaartje niet van mijn fototoestel als ik het kaartje in de pc doe?

De pc is een werkstation gebonden aan een server, zou dat iets ermee te maken hebben?

Toegevoegd na 19 minuten:
Ik heb momenteel geen usb-draadje bij me en ik moet iets eraf halen. Het kaartje zit in de juiste reader. Windows-systeem.

Toegevoegd na 1 uur:
XP-systeem

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Interessant. Driveletters kunnen het niet zijn (aangezien die in je afbeelding getoond worden), behalve als een netwerkmapping een van die letters gebruikt, die zou je dan een andere letter kunnen geven. Echter netwerkmappings op een server wijzigen is meestal 'not done', aangezien andere programma's dan een probleem zouden kunnen krijgen (bv. backup). Hoe oud is de server/kaartlezer en wat voor kaartje is het? Oudere systemen hebben nogal eens problemen met kaartjes > 4GB en/of HC type kaartjes. In dat geval is het kaartje gewoon met die reader niet leesbaar en zou je een alternatief moeten zoeken (externe reader of via een kabeltje direct aan de camera).

Ik vermoed van wel als het een bedrijf server is dan heeft de admin die mogelijkheid vermoedelijk geblokkeerd ? om virussen en datadiefstal te voorkomen wellicht onbewust doet een usb stick het ook niet ?

ik ga er even vanuit dat het een normale windows pc is, en dat het kaartje in de juiste reader zit... Het meest waarschijnlijke is dat je bij schijfbeheer een andere letter moet kiezen voor het kaartje. Als de letter namelijk bezet is, dan zie je het kaartje niet. Schijfbeheer vind je bij: Configuratiescherm,Systeembeheer, computerbeheer, schijfbeheer. rechtsklikken op een schijf, en dan stationsletter wijzigen kiezen.

Verwijder je USB drivers en start de PC opnieuw op, dan moet het weer werken, is dat niet het geval dan zal het een polici zijn, en dan moet je gaan praten met je beheerder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100