Mag ik mijn oude computer bij het grof vuil zetten of moet ik het aanbieden als chemisch afval bij de stadsdeelwerf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gewoon grof vuil. Maar je kunt hem ook bij de kringloopwinkel inleveren.

Weet niet waar je zit maar je kunt hem aanbieden aan Knoworries in Nieuwegein, zij zorgen er dan voor dat de PC in africa komt, Scolen daar zijn er blij mee.

Of geef gewoon die pc aan mij ;-)

het mag eigenlijk niet je moet hem aanbieden op de milieustraat of achterlaten in de winkel waar je een nieuwe koopt hij moet namelijk milieuvriendelijk gerecycled worden je betaald bij je nieuwe pc verwijderingsbijdrage en daarom kun je hem het beste achterlaten in de winkel waar je een nieuwe koopt

Bronnen:
http://www.wecycle.nl/index.php?id=308

Computers bevatten veel zware metalen en giftige stoffen zoals brandvertragers en mogen dus niet bij het huisvuil terechtkomen. De stadsdeelwerf heeft een aparte container voor elektronische apparaten. Vanaf daar worden ze op een verantwoorde manier uit elkaar gehaald en verwerkt. Dat wordt bekostigd met de verwijderingsbijdrage. Inleveren bij een willekeurige elektronica- of computerwinkel mag ook.

Dat verschilt (nog) per gemeente. Een pc valt niet onder chemisch afval, zoals verf, batterijen, terpentine, etc., maar onder elektrische apparaten zoals koelkasten, wasmachines, stofzuigers. Als jouw gemeente deze apparatuur inzamelt, is het wel zo netjes om het daar in te leveren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100