Laptop valt steeds uit.

volgens mij is de koeling niet meer wat het moet zijn. aangezien hij het alleen doet als ik de koeling van de laptop voor de blazende airco hou. is hier iets aan te doen?

belangrijker: hoe verkom ik het een vogende keer (bij een nieuwe laptop), ik heb al een " koeler"(een verhoging waardoor de laptop iets hoger staat). maar zijn er dingen waar op te letten bij een evt nieuwe laptop. is er een pre wat betreft de plaatsing van de ventilator? als ie aan de zijkant zit blokkeer je hem nl niet als je hem op je schoot hebt. of is een grotere kooler een beter, mits dat een optie is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoogstwaarschijnlijk zit er veel stof in. En dat is eigenlijk alleen maar eruit te krijgen door hem uit elkaar te halen. Bij sommige laptops een vervelende klus. Durf je dat aan?

Vaak zijn de koellichamen bij een dergelijk probleem verstopt door stof. Je kunt dit probleem grotendeels oplossen door een stofzuiger op alle ventilatieopeningen te zetten. Het probleem is moeilijk op te lossen. Energiezuinige processoren hebben meestal minder rekenkracht. Als je het warmteprobleem en de accuduur belangrijk vindt, kun je overwegen een laptop met een zeer zuinige processor te kopen (ulv of ultra low voltage).

Ga naar zo iemand die de hele dag achter de computer zit. Ik was een keer op een lan party en daar hadden de allemaal zelfgemaakte computers. Die weten wel hoe je dat moet doen. Dus ik zou naar een lan party gaan.

Het zou kunnen dat de (hele kleine) ventilator kapot is, als de laptop vroeger meer geluid maakte dan is dat het bijna zeker. Makkelijk te verhelpen, als je nog aan de juiste fan kan komen. (niet in alle laptops zit een fan) Neem volgende keer een laptop met een 5400 toeren harddisk, een 7200 is wel iets sneller maar produceert veel meer warmte. Verder eerst rondkijken op bijvoorbeeld tweakers.net als je een nieuwe gaat kopen. Ook al neem je er eentje met een langzame processor, dat helpt niks als de koeling slecht is.

Ga eens terug naar de winkel waar je hem gekocht hebt. Misschien weten zij hoe dat komt.

had ik vroeger ook, maar volgensmij heeft het niks met de ventilator te maken denk ik. ik moest alleen ff mn virusscanner in te schakelen en alle virussen verwijderen en hij deed weer normaal.. maar waarschijnlijk heb je dat al geprobeerd.

Is de stroom niet gewoon op (heb je de stekker er wel inzitten) Klinkt heel dom, ja ik weet het.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100