Kan ik mijn laptop veilig blijven gebruiken, ondanks dat de accu niet meer oplaadt?

Ik heb een HP ProBook. Ik gebruik deze laptop altijd thuis en neem hem nooit mee ergens naar toe, want daar is hij met 17 inch beeldscherm te groot voor. Dus hij zit, als ik hem gebruik, meestal aan netstroom.
Sinds vandaag blijkt de accu niet meer op te laden, en deze is daardoor leeggelopen tot 1%. Mijn laptop werkt verder nog prima en ik krijg ook geen meldingen dat mijn accu niet goed werkt, behalve dat energiebeheer aangeeft dat hij niet oplaadt en dat de laptop aan netstroom hangt.
Mijn vraag is nu of het veilig is om mijn laptop te op deze manier te blijven gebruiken. Dus met een accu, die niet meer oplaadt. Anders moet ik mogelijk een nieuwe adapter of een nieuwe accu kopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Altijd aan het netstroom zonder werkende accu is absoluut geen probleem hoewel ik als de batterij toch niet werkt deze er zou uit halen. Een andere adapter lost niets op, immers doet deze het kennelijk prima op de laptop.

Je vraagt je af jouw laptop -veilig- is te blijven gebruiken. Vast wel, maar tijdens het upgraden van het besturingssysteem of de BIOS zou het mogelijk ernstig mis kunnen gaan als de netspanning wegvalt.. Regel gewoon een nieuwe accu is mijn advies als je denkt dat jouw laptop het nog waard is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100