Kan ik mijn laptop upgraden?

Ik heb een laptop van HP gekocht begin 2011.

Helaas kan mijn laptop een game wat ik heel graag speel niet aan. Een nieuwe laptop kopen om een game te spelen vind ik ook weer te duur. Dus ik dacht om de CPU en de videokaart van mijn laptop te upgraden. Maar is dat mogelijk?

Specificaties:

Laptopmodel: HP G62-b05SD
CPU: Intel Core i3 M350
Videokaart: ATI Mobility Radeon HD 5470
RAM: 4 GB

Ik wil de CPU upgraden naar een i5
En de videokaart naar een videokaart met 2 GB videogeheugen.

Toegevoegd na 51 seconden:
Moederbord: Hewlett-Packard 143A

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt de CPU van je labtop niet upgraden. Dat is een SMD-ding en daar heb je hele speciale apparatuur voor nodig om het te desolderen. De video-processor zit meestal ook zo vastgezet. Dat is het nadeel van een notebook, je kunt bijna niks wijzigen of uitbreiden. Met een beetje geluk kun je er een SSD in zetten.

Wat je wél kan upgraden aan je laptop is de RAM/werkgeheugen (4GB is zelfs voor een 'normale' laptop eigenlijk kantje boord). En (zoals hierboven genoemd) de HDD er uit halen (als dit lukt) en vervangen met een SSD. Dan heb je een goed snel werkende laptop, waar je nog jaren je huiswerk op kan maken. Gaming-laptop was het vanaf het begin eigenlijk niet als ik naar de specificaties kijk. Dus dat kan het ook nooit worden. Een hele omslachtige manier om een gaming GPU te gebruiken is een externe GPU aanschaffen (maar die kosten minstens een paar honderd euro) en dan heb je nog het probleem vd processor die te traag is. Sterker nog, jouw snellere GPU zal nog meer rekenkracht gebruiken van je CPU, waardoor je nóg verder van huis bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100