waarom heb de modernste moederborden nog steeds een ps/2 aansluiting?

ik ben een workstation aan het samenstellen en toen vroeg ik me af; waarom worden de modernste moederborden nog steeds uitgevoerd met een ps/2 aansluiting; elk toetsenbord heeft toch tegenwoordig een usb aansluiting, niemand gebruikt toch meer ps/2?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor de mensen zoals ik die nog steeds met een PS2-toetsenbord werken (net even gespiekt). Ik werk dus met een SSD, Windows 10, een USB-muis, HDMI aangesloten beeldscherm, maar noodzaak voor een USB-toetsenbord heb ik nooit gehad. Als ik over zou stappen naar een nieuwe PC en er zou geen PS2 opzitten zou ik dus ook een nieuw toetsenbord moeten kopen. Of een converter. Maar in principe is het heel wat dat het er nog op zit. Wellicht met VGA(D-sub) een van de langst overlevende aansluitingen. Toegevoegd na 2 minuten: Ik had verwacht dat het nog maar een klein deel zou zijn maar het is meer, veel meer dan ik dacht. Op laptops is het wel weg, vanwege de ruimte die het inneemt en je toch al tobo+"muis" ingebouwd hebt en USB voor meer dan alleen dat gebruikt kan worden. Toegevoegd na 1 uur: -Absolute failsafe als USB niet mocht werken (in BIOS). -Backwards compatibilty met oude apparatuur die nog steeds aardig gebruikt wordt. -Claim van lagere latency voor gaming. aldus https://www.reddit.com/r/hardware/comments/2r5886/why_is_ps2_still_being_put_on_motherboards/ Er zijn al moederborden die het niet meer hebben.

Ik kan niet zeggen of het geheel juist is maar bios is niet geschikt voor usb toetsenbord input Dus als je echt iets handmatig moet invoeren in het bios of zelf in zeg maar de meest simpele setup voordat windows echt werkt kan je dat niet met een usb toetsenbord doen. ik heb dit probleempje een paar keer bij de hand gehad in elk geval met oudere moederborden. zeker als je windows 8 of 10 op een ouder moederbord zet met alleen BIOS en dan vooral oudere bedrijf desktops als die geen ps/2 aansluiting heeft, loopt je vreemd genoeg vast bij een clean install van een hoger systeem dan windows 7. (niet perse bij een overname van het oudere systeem) maar als je deze heb geupgrade naar windows 8/10 en daarna nog eens een total clean install nodig zou hebt en dus niet van EFI gebruikt kunt maken als je het serie nummer windows 7 moet invoeren voordat je kun upgraden naar 10 bv daarvoor heb je dus in sommige gevallen nog steeds een ps/2 toetsenbord nodig (niet perse een ps/2 muis) Windows 8 en 10 gebruiken tegenwoordig EFI ( als dat aanwezig is) We zitten echt in een overgangs fase waar met EFI een gehele pc via het internet kan herstellen dus geen DVD meer. geen backup media maar helaas dus ook,........ geen dvd meer nodig ;) geen in eigen bezit van install media dus ,..... bewaar je DVD's mocht ooit de apocalyps eens uitbreken en geen internet meer dan kan je altijd dat nog proberen ;) en zet een goeie oude windows 7 pc ergens in een secure locatie koop een paar goeie DVD drives etc en vacuum verpakt ze voor als de wereld "naar de maan" gaat ;) maar groot voordeel geen serie nummer gedoe maar maar groot nadeel illegaal installeren van software zal non existend zijn zowel OS als andere software bios is nodig om " oudere" OSsen er op te krijgen ik denk ook vanwege zaken als niet windows besturingsystemen linux etc dat deze, nog steeds, basic standaard Bios . hebben vooral dus voor workstations. maar denk dat BIOS zeker gaat uitsterven nu windows 10 er is en dus ook ps/2. Vooral omdat we dus nu in die overgangs fase zitten van windows 7 naar windows 10 word deze standaard nog steeds gebruikt. good old BIOS

Bronnen:
http://www.hetcomputermannetje.nl/verschil...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100