Maakt een Grafische kaart je computer sneller?

Ik wil binnenkort een (game-)computer kopen, en ik wil graag weten of een beter grafische kaart je computer sneller maakt. (Bonus vraag, hoeft niet beantwoord te worden. Maak het aantal GB van je grafische kaart veel uit, bijvoorbeeld:AMD Radeon R7 240 1GB of een AMD Radeon R7 240 2GB .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maakt een Grafische kaart je computer sneller? Ligt eraan. In het algemeen niet, maar bij het renderen van video kan het meehelpen. Een videokaart is echter voornamelijk voor games. En in games is een betere GPU waardevoller dan meer GB aan VRAM(GDDR5). Liever een 250 met 1GB dan een 240 met 2GB.

Niet altijd, als de rest van je pc heel traag is, word je grafische kaart afgeremd daardoor. Het moet afgestemd zijn op wat er verder in je systeemkast zit. De processor is volgens mij het belangrijkste voor de snelheid. Tip: als je Windows heel snel wilt hebben (en alles wat je er verde op zet), zet dan een SSD schijf als C schijf.

Voor games maakt een grafische kaart al het verschil. Zonder grafische games zijn heel veel games onspeelbaar. Zelf heb ik de radeon 270x, hiermee kan ik de meeste minder zware games spelen met meer dan 60 fps, en GTA V, een van de zwaardere games, op een stabiele 40 fps. Ja, deze maakt je computer bij games dus veel sneller. Voor andere toepassingen en programma's zal het geen erg groot verschil maken. Toegevoegd na 1 minuut: En ja, het videogeheugen maakt ook veel verschil. Als je ook veel wil gamen op deze computer zou ik een 2GB nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100