Waarom doen mijn muis en toetsenbord het niet?

Beste lezer,

Ik heb een tijdje geleden mijn computer geüpgrade naar Windows 10. Alles werkte prima. Vandaag heb ik Windows 10 opnieuw geïnstalleerd maar mijn programma's heb ik behouden.

Er was na de installatie wel 1 probleem.

Mijn muis en toetsenbord deden het niet meer.
Dus ik onderzoek doen op Internet en nog niks gevonden. Wel erachter gekomen dat de muis en toetsenbord het wel doen in BIOS. Maar niet in Windows.

Het lampje (onderaan de muis) Brand ook niet.

Mijn vraag aan u is wat ik hier aan moet doen.

Heb je wat meer informatie nodig zeg het dan even.

U antwoord is goud waard.

Alvast bedankt,

Ali

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Soortgelijke problemen deden zich bij mij voor. Bij mij werd de printer niet herkend en de USB poorten op het front van mijn PC. E.e.a. wel aan de praat gekregen, maar telkens na opnieuw opstarten weer dezelfde problemen. Na nader onderzoek bleek de combinatie moederbord - Windows 10 niet zo gelukkig. Ik heb toen de C-schijf leeg gemaakt en mijn oude Windows 7 weer geïnstalleerd. Nu functioneert alles weer naar behoren. Windows 10 zal dus in de toekomst voor een nieuwe PC weggelegd zijn. Ik heb me door de leverancier van mijn PC laten vertellen dat mijn moederbord al te oud is voor Windows 10 ( het is van 2011).

Het kan ook wijzen op een driverprobleem. Als de driver voor toetsenbord en muis niet in Windows is geïnstalleerd wordt de hardware niet herkend. De kans is echter wel klein dat dit het is; meestal worden de drivers automatisch geïnstalleerd. Werken de toetsenbord en muis op USB? Misschien helpt het om ze in een andere poort te pluggen..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100