No bootable device -- insert boot disk and press key : wat moet ik doen?

Als ik mijn laptop opstart zie ik No bootable device -- insert boot disk and press key .
Ik heb volgens mij een HP G62 . Ik heb het op internet opgezocht en daar staan allemaal dingen in het engels en ik denk dat ik de meeste verkeerd heb begrepen. Je kan ook op f11 klikken maar dat werkt bij mij niet want dan komt het er weer te staan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Haal alle USB drives en SD kaartjes (of andere geheugenkaartjes) uit de laptop, en ook eventuele CD's of DVD's. Waarschijnlijk probeert je laptop daarvan op te starten, wat niet lukt omdat er geen Windows installatie op staat. Als het hierna nog niet lukt, dan is er mogelijk iets mis met de interne harde schijf of SSD.

De melding betekend dat BIOS geen herkenbare schijven (devices) heeft gevonden waar vanaf gestart (geboot) kan worden. Het kan liggen aan de lijst van opslagmiddelen (devices) waarvan gestart kan worden. Deze is mogelijk te lang of er staan de verkeerde mogelijkheden op. Ik raad je aan om het BIOS te bekijken. Dit kan door tijdens het opstarten (dus dat die gaat starten van een bootdevice of een melding daarover geeft) op de esc toets te drukken. Praktisch is dat je tijdens de het opstarten de toets in gedrukt houdt. En daarna krijg je een opstart Menu en dan is het F10 toets indrukken of kiezen. Als ik een onleesbare engelse tekst heb, dan kan ik het meestal via translate.google.nl weer leesbaarder maken.

Bronnen:
http://h30434.www3.hp.com/t5/Other-Noteboo...

Ik ga ervan uit dat je laptop eerst wel correct functioneerde. Ik zou de wizard van seagate uitvoeren, zoals die wordt beschreven op: http://www.seagate.com/nl/nl/support/downloads/item/seatools-dos-master/ Deze wordt namelijk ook op de HP-site aangeraden voor jouw model.

Bronnen:
http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Lock...
http://www.seagate.com/nl/nl/support/downl...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100