Waarom schakelt mijn computer zichzelf uit?

Ik heb windows 7 32 bit.Soms gaat het dagenlang goed en dan opeens schakelt de computer zichzelf uit.Meestal als ik lang muziek afspeel van youtube en als ik Skype.Het is een vrij nieuwe computer.Ik snap het niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb je toevallig ingesteld dat de computer in standby gaat na een bepaalde periode? Zou je moeten kunnen vinden bij de poweroptions. Klinkt namenlijk als een bekend verschijnsel bij mensen die hun computer alleen aan hebben staan om muziek te luisteren.

Heb je toevallig iets OP je computer liggen? Of staat hij zo ingeklemd dat hij z'n warmte niet kwijt kan? Het zou namelijk kunnen dat hij af en toe een beetje oververhit raakt.

Een andere mogelijkheid is om in de BIOS te kijken of de shutdown temapatuur niet iets te laag staat en wanneer de temparatuur na lang gebruik oploopt hij de computer uitschakeld als een soort beveiliging. Scan ook op pup`s en alles ssorten malware. Misschien kun je aanwijzingen vinden door te timen of de shutdown periode steeds hetzelfde blijft.

Wel raar dat het een recente pc is zoals u zegt. Als je veel van pc's weet kijk eens in uw systeemeenheid dat er niet te veel stof zit en dat u een goeie luchtcirculatie hebt. Zorg dat er een ventilatie naar binnen gaat (voor koeling) en een ventilatie naar buiten gaat (voor de warmte). En als u meerdere ventilators hebt, verdeel ze in volgorde. De vraag van janine1985 vond ik ook wel oké. str weer als u nog vragen hebt. grt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100