Wat is een geschikte videokaart voor mijn laptop?

Ik heb een fijne, redelijk snelle laptop, alleen DELL was zo fijn om daar een bagger videokaart in te stoppen.

Ik wilde graag FIFA 15 op mijn laptop spelen en uiteraard kwam er bij de can-you-run-it test uit dat alles geschikt was op mijn video kaart na.

Nu staat er bij deze test dat ze de volgende kaarten aanbevelen:
- NVIDIA GeForce GTX 460
- AMD Radeon HD 6870

Na even te gekeken te hebben naar deze kaarten kwam ik er al achter dat deze voor de PC waren, maar wat zijn nou soort gelijke kaarten? Of raden jullie betere aan?

Ik heb geen idee waar ik bij een aankoop van zo'n videokaart op moet letten. Moet ik bijvoorbeeld rekening houden met mijn processor en andere onderdelen, of deze wel snel genoeg zijn en compatibel met elkaar zijn? Welke specificaties zeggen wat over de snelheid van zo'n kaart? De graphics clocks bijv?

Ik hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen, alvast bedankt en in de bijlage staan nog maar even voor de zekerheid mijn gegevens van mijn computer.

Toegevoegd na 36 minuten:
Ik maak overigens vaak gebruik van Autodesk Inventor, een 3D tekenprogramma. Ik weet niet of dat speciale specificaties vereist. Voor de rest doe ik niet heel veel meer dan af een toe een gamepje spelen, filmpje kijken en op het internet surfen.

Voor de gene die gaan zeggen dat een laptop niet is om op te gamen, omdat hij dan te warm word, Ik maak gebruik van coolpads. Werkt echt ideaal, een game als F1 2014 gebruikt a gauw 1,5 GB aan geheugen en na een uurtje spelen is de laptop hooguit warm.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan het beste naar http://pcpartpicker.com/ gaan en daar de onderdelen van jouw pc uitkiezen. het geeft je dan de optie om een videokaart te kiezen die erin kan te kiezen en als je er een gevonden denkt te hebben even naar http://gpuboss.com/ gaan, en daar dan de GPU die je gevonden hebt te vergelijken met de NVIDIA GEFORCE GTX 480. Of je kan uitzoeken welk model het is en even naar het bedrijf van je laptop bellen voor meer informatie over het vervangen van je GPU

Om heel kort te zijn geen kaart is geschikt voor jouw laptop. Dell mikt met haar gamma een beetje op de mid-range consumenten(een paar high-end modellen daargelaten) en daar is de prijs ook naar... het zit zwak in elkaar veelal door plastic bij elkaar gehouden, en sluit lang niet meer zo mooi als deze open is geweest... De grafische 'power' uit jouw Dell zit geïntegreerd in de CPU als een IntelHD 4000, de processor is door een proces wat fluxing heet op het moederbord gesoldeerd, de kans dat jij succesvol een ander type processor op kan re-fluxen/re-ballen met bijvoorbeeld een krachtiger Intel HD4500 schat ik aan 0%.(issues met BIOS uitgesloten) Tip: Je moet geen laptop nemen als je wilt gamen, en als je dat dan toch wil tast dan vooraan iets dieper in de buidel en ga voor een Alienware!! http://www.alienware.nl/landings/laptops.aspx

Bronnen:
http://www.alienware.nl/landings/laptops.aspx

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100