Hoe is het eerste toetsenbord geprogrammeerd?

Hoe is het eerste toetsenbord geprogrammeerd? Als ze nog geen toetsenborden hadden, hoe hebben ze de eerste dan geprogrammeerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het z.g. QWERTY toetsenbord is ontworpen voor de eerste schrijfmachines. De wat onlogische indeling is gekozen - hoe vreemd het ook klinkt- om het snel typen moeillijker te maken. De uitvinder Christopher Sholes, zette op zijn eerste model de letters op het toetsenbord in alfabetische volgorde. In het mechaniek van de machine leverde dit problemen op, omdat enkele veel gebruikte tekens vlak naast elkaar kwamen te liggen. De handgebouwde machine functioneerde traag, zodat de letterstangetjes veelvuldig tegen elkaar botsten en klem bleven zitten. Sholes verplaatste daarop een aantal letters in het mechaniek, waardoor ook de volgorde op het toetsenbord veranderde. De machine die uiteindelijk rond 1873 in productie werd genomen bij Remington had de QWERTY-indeling die wij ook nu nog op toetsenborden terugvinden. bron: http://www.meesterbrein.com/view.php/waarom-is-het-toetsenbord-ingedeeld-met-qwerty-en-niet-gewoon-abc.html

Voorlopers van het computer "toetsenbord" of invoer apparaat, zijn ponsbanden, later panelen met hele rijen schakelaars. Tot men het gewone toetsenbord als invoer geschikt maakte.

Een toetsenbord is aan een computer gekoppeld met bepaalde intercace. Tegenwoordig is dat USB of draadloos, vroeger was dat een paralle stekker. Iedere toetsaanslag zorgt voor een vooraf gedefinieerd signaal. Dat is hardware, daar zit geen programmering aan vast. De hardware van de computers is dusdanig ontworpen dat deze herkent waar ze vandaan komen en wat ze daarom betekenen. Tegenwoordig zit daar heel veel software omheen maar bij de eerste computers was dit nog heel erg hard in de bedradingen en schakelingen vastgelegd. Toegevoegd na 4 minuten: Parallel hierboven moet serieel zijn.

Bronnen:
http://www.vego.nl/4/k/k_052.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100