Heeft de reactiesnelheid van een monitor invloed op een game?

Ik speel al langere tijd Lotro maar heb sinds enige tijd problemen met de verbinding. Dacht dat het aan mijn pc lag die al wat ouder was (mogelijk de videokaart). Dus nieuwe game computer laten maken. Toen kwam het volgende probleem, dat is dat ik na 5 minuten online terug ga naar het bureaublad maar de game blijft op de achtergrond doordraaien. Ik kan alleen niets meer doen.
Nu is mijn monitor ook al wat ouder en heeft 5 ms. Kan hier het probleem in zitten. Ik zie namelijk ook strepen als ik online ga. Hij kan de snelheid van de computer niet goed aan.
Of heeft de reactiesnelheid van mijn monitor hier verder geen invloed op. Op de strepen na dan?
Wil namelijk niet voor niets een nieuwe monitor kopen.

Ik weet dat 2 ms voor games het beste is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De reaktiesnelheid (of responstijd) van een monitor geeft aan hoeveel tijd een pixel nodig heeft om van actief (zwart) naar inactief (wit) te gaan en weer terug naar actief (zwart). Deze snelheid wordt weergegeven in milliseconden (ms). Des te lager het getal, des te sneller de monitor is. De gemiddelde responstijd van een nieuwe monitor ligt rond de 5 ms. M.a.w. de computer geeft het signaal aan een pixel dat ‘ie van kleur moet veranderen en dan duurt het (heel) even voordat jij dat ook ziet. Het is een fire-and-forget-aktie. Of te wel de computer geeft de opdracht en gaat verder met zijn werk. Hij gaat dus niet zitten wachten totdat de monitor ook werkelijk klaar is met het wijzigen van de kleur van de pixel. De responstijd is dan ook niet van invloed op de snelheid van je game !!! Waar het wel van invloed is, is op het moment dat je met scrollende beelden te maken krijgt. Wanneer je heel nauwkeurig kijkt kunnen monitoren met een trage responstijd enigszins een streperig of vaag beeld opleveren. Maar de huidige responstijden zijn zo snel dat dat nauwelijks op zal vallen.

Bronnen:
http://www.modern.nl/catalog/page.php?id=3723

De computer doet wat hij moet doen en gaat weer verder. Dat de monitor de pc niet bij kan houden is dus niet het probleem van de pc. En dat betekent dus dat je game ook gewoon verder gaat. Net als dat je gewoon kan gamen zonder monitor, alleen is het een beetje moeilijk. Het antwoord is dus NEE. 5ms is trouwens gewoon goed hoor. Misschien even terug naar de winkel of gewoon een nieuwe kopen lijkt me het beste.

De reactiesnelheid van de pixels doet er iets toe maar is niet de belangrijkste factor, de verversing-frequentie(refresh rate) echter wel, het liefst wil je een zo hoog mogelijke refresh rate, 60Hz is een standaard frequentie maar met V-sync uitgeschakeld geeft dat die vervelende strepen omdat de verversing-frequentie van je spel sneller is dan je scherm kan verversen.... Zet je nu V-Sync aan dan wordt het spel vertraagd naar de refresh-rate van je scherm. Gamers kopen daarom liever een scherm met een zo hoog mogelijke refresh rate (120-240Hz)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100