Wie weet de goedkoopste manier om een tweede monitor aan te sluiten?

Opzoek naar een oplossing voor een tweede monitor

Ik heb op mijn werk een Dell Optiplex 3010 met grafische kaart op het moederbord.
Nu zou ik graag een tweede scherm willen plaatsen aan mijn computer.
Het zijn twee Dell monitoren E1912H met VGA aansluiting (15 pinnen geloof ik).

Nu heb ik drie vragen:
1) is het mogelijk met een tussenkabel om van een HDMI aansluiting (die op de pc zit), naar de monitor te gaan of moet de monitor daar geschikt voor zijn.Of kan dit alleen met een convertor?

2) Ik had nog een grafische kaart liggen, maar nu blijkt deze zelf te breed te zijn, maar ook wat de aansluiting achteraan (2 stekker keuze). Nu heb je smaller kaarten, maar de meeste aansluitingen zijn achteraan hoger heb ik begrepen in de winkel. Nu heb je hier wel weer ombouw klepjes voor heb ik begrepen.

3) De huidige kaart heeft volgens mij 2 aansluitingen DVI en VGA. Is het dan eventueel ook mogelijk met een kaart twee monitoren aan te sluiten eventueel met tussenstuk? Of heb je dan alleen 2 dezelfde beelden. Wil namelijk wel verschillend beeld?

Mijn vraag, wat is de goedkoopste oplossing om een tweede monitor aan te sluiten.

grtz van
Nicole

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn verschillende modellen van je type ? maar uit je verhaal te horen heb je een mini pc achtig iets ? dus een desktop met een kleiner kast dan de meeste desktop modellen uiteindelijk is daar voor toch een videocard de beste optie als je tenminste 2 verschillende beelden wilt hebben Maar je moet even letten op het juiste model een "low profile videokaart" moet zijn en als je een videokaart met een vga en dvi poort neemt dat heb je nog een dvi-vga adaptor nodig. De rest zit wel bij je monitors aan kabels Koop voor de zekerheid toch maar 1tje met 2 poorten want de meeste moderne pc sluiten de onboard kaart af tegenwoordig ook begrijp ik dat er een hdmi poort op je pc zit ? Deze kan in principe dienen als aansluit punt voor een 2de monitor Een van hdmi naar vga kabel kan wel maar is niet elegant. toch is dat prijs technisch echt de goedkoopste oplossing. maar hou rekening met problemen met resoluties als je iets meer wilt dan alleen het buroblad zien. dus gamen op te hoge resolutie kan problemen geven maar met deze oplossing hoef je alleen maar 1 kabel te kopen en het werkt zie link als voorbeeld

Bronnen:
http://www.tvkabels.nl/Webwinkel-Product-1...

1. HDMI kan direct naar DVI, HDMI kan niet naar VGA (alleen met dure converter) 2. Klopt lastiger is het om aan een videokaart met 2x VGA VGA/DVI te komen. Vaak zit er weer DVI+HDMI op. 3. 2 aansluitingen= mogelijkheid op 2x verschillend beeld. Toegevoegd na 4 minuten: De huidige kaart heeft volgens mij 2 aansluitingen DVI en VGA. Dan ben je er. DVI>VGA VGA>VGA Of is dat een kaart die niet in je PC past? Je kan ook gewoon kijken of je het metalen plaatje van je videokaart kan halen en hem er dan in doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100