Wat is sneller ? Harddisk of SD kaart (geen SSD) ?

Hallo,

Ik heb een Netbook (mini laptop) van Acer, met 160 GB HDD en 1 GB ram.
Nu wil ik het ram geheugen uitbreiden door een SD kaart in de sleuf te doen en te gebruiken als virtueel geheugen. Maar dit heeft waarschijnlijk geen zin als de SD langzamer is dan de HDD.
Vandaar mijn vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan sowieso niet een SD kaart als RAM gebruiken. Als opslaggeheugen kan wel, maar als je meer opslag wil, kan ik je eerder aanraden een grotere harde schijf te kopen, aangezien de harde schijf een intern iets is en dus (bijna) direct op de processor e.d. aangesloten zit. Een SD kaart zit in een lezer, die lezer gaan naar de RAM en van daaruit naar de processor (dacht ik). Ik weet niet of je RAM of opslag bedoelde, dus in de bron laat ik toch iets achter waar je wat aan zou kunnen hebben.

Bronnen:
http://www.sd-kaart.nl/sd-kaart-als-intern...

Je kan zeker het geheugen uitbreiden met een SD kaart. Een snelle heeft dan natuurlijk meer zin dan een langzame (dus ook de juiste drivers voor je SD-kaart reader gebruiken). Afhankelijk van je laptop zou je ook een USB-3.0 stick kunnen gebruiken. Of de stick en/of de SD kaart sneller zijn dan je HD hangt van de configuratie en componenten af. Op zich zou een SD sneller dan de HD moeten zijn. Probeer het gewoon uit. Of je koopt nog een 1GB ram voor je laptop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100