Hoe kan ik de capaciteit van mijn usb-stick terugdraaien?

Ik heb een 16GB USB stick. Nu moet deze geformateerd maar ik kan alleen een capaciteit van 5,26gb kiezen.

In het programma van Windows om partities te maken en verwijderen zie ik de overige lege ruimte wel, maar ik kan deze niet toewijzen of een partitie maken. Ook kan ik de partitie van 5,26gb niet verwijderen, maar alleen formatteren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vermoedelijk is de capiteit van het stickje niet werkelijk 16 GB. Heb je hem toevallig uit China besteld? Ik heb soortgelijke ervaring helaas... Windows kijkt gewoon naar wat het stickje zelf "opgeeft" qua capaciteit, dus om erachter te komen wat de werkelijke capaciteit is van een stick, moet je een testprogramma gebruiken. Ik gebruik daar dit (gratis) tooltje voor: http://www.rmprepusb.com/tutorials/-fake-usb-flash-memory-drives Misschien kun je hem nog terugsturen, of anders onderhandelen voor korting. Paar screenshots insturen met de output van het tooltje, om aan te tonen dat ze fake zijn, voldeed in mijn geval. Succes!

Gebruik de HP USB Format Tool, die je in de onderstaande URL kan downloaden in stap 1: http://www.bay-wolf.com/usbmemstick.htm Zet het filesysteem op 'NTFS' (je stick is groter dan 8GB) Kies voor Quickformat, maar laat 'create a DOS Startup disk' uitgevinkt. Hierna heb je een stick met de volledige capaciteit.

Bronnen:
http://www.bay-wolf.com/usbmemstick.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100