Hoe kan ik mijn router instellen voor wake on wan?

Ik wil graag mijn pc op afstand (over het internet) opstarten. Hiervoor moet je je router instellen, maar ik heb geen idee hoe het moet. Als ik google kan ik ook niks duidelijk vinden. Wake on lan (vanuit huis) is mij wel gelukt.
Ik heb een arcadyan vgv7519 (experiabox v8)

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is niet mogelijk, je provider laat het 'magic packet' wat benodigd is voor een Wake On LAN niet door, het enige wat mogelijk is (als je een Fritz!box zou hebben) is via internet de pagina van je router opvragen en inloggen, bij Home Network -> Clients kun je het gewenste apparaat aanklikken en dan zeggen dat je 'm wakker wilt maken... Toegevoegd na 10 minuten: Ik lees net misschien iets wat jou kan helpen, maak een port forward rule voor poort 9 naar poort (UDP)9 naar het broadcast adres van jouw LAN thuis. Dus als je bijv. 172.16.10.1 het IP van je router is dan is 172.16.10.255 het broadcast adres van je netwerk thuis. Op deze site zou je dan je PC over het internet aan kunnen zetten. http://www.wakeonlan.me/ Toegevoegd na 1 dag: Deze vraag intrigeert mij. Ik ben even verder gaan lezen en het blijkt dat die Experia meuk helemaal geen multicast ondersteunt voor de gebruiker. Het is er wel om KPN TV de publiceren, maar gebruikers mogen dit niet zelf instellen. Hiermee vervalt de optie om UDP poort 9 te forwarden naar het broadcast adres... Wat een rommel...

Verlal kan je een apparaat enkel via LAN activeren... je zou dus een apparaat achter je router moeten hebben om je router via LAN te kunnen activeren... maarja, daarvoor moet je router al aanstaan (en dat apparaat [pc/laptop] achter je router ook. Dan je beter je router gewoon aan laten staan en dan hoef je hem ook niet WOLen. Waarom zou je je router via de WAN poort willen activeren?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100