SD card niet meer leesbaar. PC blijft hangen als de card wordt benaderd. Wat te doen?

Ik probeer voor iemand foto's te redden van een 4GB SDHC card. Ik heb een interne card reader en een losse USB card reader. Beide kunnen overweg met SDHC (getest en goed werkend met een 16GB SDHC card).
Het probleem: mijn PC loopt vast als ik probeer de corrupte SDkaart te lezen (dat wil zeggen windows explorer lijkt te blijven "zoeken". Ook windows diskmanagement en verschillende recovery software blijft "hangen" op het moment als de SD wordt geopend. Zo gauw ik het kaartje verwijder werkt de PC weer prima, maar geeft het station van de cardreader uiteraard de melding dat er geen kaart in zit.
In mij eigen digitale camera krijg ik de melding dat de indeling niet klopt en als ik kies voor formateren krijg ik de melding dat dit niet lukt. Vervolgens kan ik (eindeloos) "opnieuw proberen kiezen". Heeft iemand nog suggesties wat ik kan proberen? Ik moet alleen de kaart benader maken op wat voor manier ook. Data er af halen wat er nog te redden valt lukt dan wel. Ik heb overigens windows 7 met alle updates. Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

je zou het kunnen proberen met een camera van een ander en dan met het juiste kabeltje naar de computer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100