Hoe kan het dat mijn nieuwe beeldscherm het niet doet?

Hallo, Vandaag heb ik een nieuwe Acer monitor gekocht. maar hij doet het niet. Ik heb alle kabels op de goede wijzen aangesloten. het enige waarvan ik denk waarom hij het niet doet: Ik heb mijn vorige monitor met een hdmi kabel aangesloten op mijn pc. nu gebruik ik een VGA-Kabel (15Pins) ligt dat aan de instellingen van mijn computer?
graag uw reacties want het is zeer vervelend

Toegevoegd na 1 dag:
ik heb ook nog een DVI ingang op mijn monitor zitten en pc.. alleen is dat verschillend.. Eentje met een vierkantje op het eind.. en de ander een streepje.. en ik vind daar geen goede kabel voor, kan er ook een kabel op die alle twee pakt?

Toegevoegd na 1 dag:
ik heb ook nog een DVI ingang op mijn monitor zitten en pc.. alleen is dat verschillend.. Eentje met een vierkantje op het eind.. en de ander een streepje.. en ik vind daar geen goede kabel voor, kan er ook een kabel op die alle twee pakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

probeer met een ander ga scherm, kabel en pc te achterhalen aan welke van die drie het ligt door deze onderling om te wisselen. Als het aan de pc ligt kijk dan of je mss in het bios of in de driver een andere video-output moet selecteren. Wat die dvi betreft: als dat niet past wil dat zeggen dat het niet compatibel is. Er bestaan nl verschillende dvi-versies. Waarschijnlijk heeft je pc een digitale dvi-uitgang en je monitor een analoge dvi-ingang. Wil je dat dit signaal dus van digitaal naar analoog converteren moet er een apparaatje tussen geplaatst worden dat dit doet. Meestal zijn dat apparaatjes waar je dan ook nog een usbpoort voor nodig hebt om stroom uit te trekken.

Het zou niet moeten uitmaken waar je je monitor aansluit aan je computer. De mijne had zo'n stekker met schroefjes waardoor hij er niet zomaar uit kon vallen. Kijk naar de stekker die aan je monitor zit en steek hem in een ingang van de computer die past. Een HDMI-ingang heeft volgens mij meer met een TV-aansluiting te maken. Een TV is eigenlijk ook een soort monitor. Misschien is jouw computer in de veronderstelling dat hij een TV weergeeft. Toegevoegd na 1 dag: Maak een foto van de aansluitingen van je pc en neem je monitor mee naar de zaak waar je hem hebt gekocht. Misschien is het niet mogelijk om hem aan die pc te hangen. (Kan me niet voorstellen, maar ja) en vraag anders je geld terug. Dat ding moet het gewoon doen. Je hebt recht op een goed werkend product, dat is vastgelegd in het consumentenrecht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100