Bestaat er iets om mijn computer af te koelen dat niet meer dan 20 euro kost? (Liefst geen webshops en ik woon in België)

Bestaat er iets om mijn computer af te koelen dat niet meer dan 20 euro kost? (Liefst geen webshops en ik woon in België).

Mijn laptop wordt na 10 minuten draaien al redelijk heet, en zeker ik als gamer gebruik mijn computer wel langer dan tien minuten dus tegen dat ik hem ga afsluiten is ie echt gloeiend heet. Bestaat er misschien ook een manier om mijn computer een beetje op te kuisen zodat hij minder warm wordt?

Alvast bedankt,
Playstorebob

P.s.: In de koelkast steken heeft ook geen nut zeker ;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, je hebt speciale laptop koelers, hier zie je wat voorbeelden: http://nl.hardware.info/productgroep/71/laptopstandskoelers Het is een plaat waardoor je laptop wat schuin staat, met (meestal) ventilators erin, om dus langs de onderkant extra warmte af te voeren. Stroom word vaak geleverd door een USB poort. Ik ben niet bekend met de winkels in België, maar in een computerwinkel zouden ze dit wel moeten hebben.

Ja dat bestaat, namelijk schoonmaken, waarschijnlijk is de koeling dicht gestoft. Dus lucht inlaten, de koelribben van je cpu, de koelfan, allemaal schoonblazen/ stozuigen. Verder op glad oppervlak plaatsen, niet op schoot, voor optimale lucht in/uitlaat.

gebruik zeker de tip hierboven. In de carrefour en mediamarkt kan je van die dingen vinden die je aansluit op je laptop via usb en waar je dan je laptop op kunt zetten. je hebt er al voor rond de 8€ in mediamarkt

Ik heb een laptopcooler voor iets van 16 euro gekocht. Wel van een webshop, maar het was zeer effectief. Waar mijn computer tijdens het gamen vaak 100 graden werd en zichzelf automatisch uitzette, werd ie daarna slechts 75 graden maximaal. Helaas was ik daar te laat mee begonnen, mijn videokaart werd te gaar door iedere keer overhit te raken, dus die heeft het uiteindelijk toch begeven. Ben ervan overtuigd dat dat niet gebeurd was als ik sinds het begin een laptopcooler had gebruikt.

Buiten alles wat hierboven staat is misschien het volgende een goede en zeer goedkope oplossing. Plaats onder de laptop onder alle vier de hoeken een klein blokje hout. Zodoende komt de laptop bv 2 centimeter hoger te staan en krijgt hierdoor betere koeling. Deze oplossing heb ik zelf met veel succes toegepast op een laptop aan boord van mijn boot terwijl deze regelmatig in de zo'n stond. Succes!}

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100