Tablet, 16GB intern geheugen : is dit krachtig genoeg voor bv. snel surfen?

Bij Aldi verkoopt men zaterdag een tablet waarvan beweerd wordt dat je er snel meer kan surfen. Het heeft de volgende kenmerken volgens beschrijving:
1O,1 x 25,7 cm
ARL Cortex A9 (1,6 Ghz) krachtige quadcoreprocessor
Android tm 4,2, Jelly Bean
Meer dan een miljoen apps en games op Google Play
16GB intern geheugen
uitgebreide connectiviteit via wifi b/g/n en bluetooth 2.1. functie
2 ingebouwde camera's (5 MP achteraan, 2 MP vooraan)
ingebouwde Li-lion accu
Talrijke aansluitmogelijkheden
Incl aansluitingskabels, netadapter, handleiding
Dit tablet kost 189 €. Nu ben ik eens een kijkje gaan nemen op computersites maar ben ik nu toch wat aan het twijfelen. Ik zie daar tablet met meer dan 100 GB....
Ik wil het tablet gebruiken voor op internet te gaan (niet voor games etc.) om treinuren op te zoeken, google maps te raadplegen enz. Om om te mailen, foto's te nemen en te filmen (niet professioneel natuurlijk).
Is het te overwegen om dit tablet te kopen als ik snel wil surfen? Of geef ik beter wat meer uit voor een krachtiger tablet? En wat is in dat geval het minimum aan vereisten voor het beoogde gebruik?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het intern geheugen heeft geen invloed op de snelheid van het browsen. De processor die genoemd wordt is wel snel genoeg. Toegevoegd na 1 uur: Het intern geheugen (die 16GB dus) heeft invloed op hoeveel foto's/films/muziek je op kunt slaan (en ook het aantal apps). Als je af en toe de gemaakte foto's/films naar je computer of laptop overzet dan heb je meestal wel genoeg aan 16GB. Toegevoegd na 22 uur: De Surface die je noemt is een tamelijk high-end ding (en is dus best prijzig), en kan veel media opslaan. Het tablet van de Aldi zal voldoende zijn om te browsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100