Welk soort processor is op dit moment het sterkst?

Ik ben bekend met i3, i5, i7, maar er zijn zo veel meer processoren zoals dual core en Quad core. Ik ben opzoek naar een laptop of pc die spellen als de sims goed speelt. Ik weet dat de videokaart ook van belangrijk is, maar bij deze de vraag: bij het uitzoeken van een nieuwe laptop/computer, welk soort processor is het sterkst?

Weet jij het antwoord?

/2500

De Intel Core i7 is de beste op dot moment. Als je voor een goedkopere processor gaat moet je niet voor Intel gaan.

Je verwart een hoop termen en processoren. De termen single (1), dual(2), quad (4)and octo (8) core geven aan hooeveel processorkernen (dus resp. 1of8) erop een processor zitten. I3, i5 en i7 zijn processoren van het merk Intel. I7 is het topsegment van Intel, maar uit welke generatie de processor komt en welke variant het zegt wat over de kracht. Zo zijn sommige i3 proccessoren krachtiger dan bepaalde mobiele i7 varianten. Intel heeft daarnaast ook de merknamen pentium, celeron en atom in gebruik. Concurrent AMD heeft ook diverse processoren. De sterkste zullen meestal de vierde generatie i7 desktop varianten zijn, dit zijn quad core processoren. Vrijiwel alle i7s zijn quad core processoren overigens. Amd heeft ook enkele krachtige processoren in zijn portfolio. Overigens heb je evht geen quad core processor modig om sims te spelen. Ook amdere zaken zoals ram, hdd vs ssd en de videokaart zijn van belang bij het kiezen vann een pc.

I7 is het sterkst, i3 is budget, en i5 zit er tussenin. Kijk naar de specificaties van het spel. Een spel vereist meestal geen top-systeem omdat ze dan weinig spellen zouden verkopen. Het kan geen kwaad om boven die minimum-eisen te zitten. Mijn gevoel zegt: Met een i5 heb je het beste van twee werelden: goede performance maar niet te duur. Het extra geld kun je aan een videokaart uitgeven, maar... de ingebouwde videoprocessor in de i5 chips is gelijkwaardig aan low-end kaarten tegenwoordig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100