Is een macbook air handig voor school ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij kan alles wat nodig is voor school, maar over het algemeen is zo'n krachtige computer niet nodig als je hem enkel voor school gebruikt. Over het algemeen gebruik je een: - goedkope windows computer als je enkel je computer voor school gebruikt - gewone windows computer voor algemeen gebruik - een dure windows computer voor games - een dure (ze zijn altijd duur) apple computer voor algemeen gebruik als je veel waarde hecht aan gebruiksvriendelijkheid/'stijl en smaak' OF als je programma's wilt ontwikkelen (een apple kan exporteren naar android, windows niet naar ios) OF als je veel bezig bent met media bewerken. De meeste bedrijven die in de mediabranche bezig zijn gebruik namelijk Apple.

Als je een macbook wil gebruiken raad ik je aan om deze ook in je vrije tijd te gebruiken. Hij kost veel geld maar is zijn geld wel meer dan waard maar als je deze enkel voor school zou gebruiken vind ik dat weg gesmeten geld.

Het ligt er maar aan wat je wil. Wat voor opleiding volg je bijvoorbeeld? Voor tekstverwerken, presentaties maken, Youtube kijken, "Facebooken", e-mailen enz. heb je zo'n krachtige laptop echt niet nodig. Het is zonde van het geld. Beter zou je dan een laptop kunnen nemen die al die taken net zo goed kan uitvoeren, maar die honderden euro's goedkoper is. In de bron vind je een lijst van laptops die je in het dagelijks leven goed kunt gebruiken. Aan de linkerzijde op die pagina vind je een menu waarmee je allerlei selecties kunt toepassen.

Bronnen:
https://tinyurl.com/ocu66u6

Mac is mooi spul, maar duur en de voordelen zie ik er persoonlijk niet van. Op zich lijkt het wel gewoon een goed apparaat op zich voor schoolgebruik, niets mis. Windows georienteerde apparaten zijn echter beter te configureren, maar dit is alleen handig als je verstand hebt van de materie. Ik vind Apple computers niet ok omdat ik weinig mag uitvoeren, heb er een paar keer mee gewerkt en ergerde me behoorlijk aan het feit dat ik niet alles kon "bewerken".

Toch maar een antwoord formuleren. Dat Macs beter zouden zijn dan pc's is hardnekkige onzin en puur een imago waar Apple lang (en blijkbaar succesvol) in heeft geïnvesteerd. Het gaat in dit geval puur om de software. Macs en pc's gebruiken dezelfde hardware, al kan er bij een pc meer en makkelijker gevarieerd worden (zodra je iets in een Mac hardwarematig wilt aanpassen (afgezien van RAM) moet je ermee naar een 'genius'). Windows pc's zijn sinds Windows 7 veiliger, voor meer applicaties geschikt en een stuk goedkoper. Concreet antwoord op je vraag: Ja, een Mac is handig voor school, maar als je weinig om imago geeft kan je beter een pc aanschaffen.

Bronnen:
http://computer.howstuffworks.com/macs/10-...
http://computerworld.nl/beveiliging/74914-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100