Wat kan een multimedia speler doen dat een PC niet kan?

Mijn PC is via HDMI kabel aangesloten aan TV,wat zou de rol van een media speler zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niets, de vraag die je je moet stellen is wat een (ht)pc kan wat een mediaspeler niet kan. En dan wordt het antwoord plots: veel! Natuurlijk kan je met een htpc alles wat je ook met een doorsnee-pc kan. Maar de hoofdtaak van een htpc is toch als mediaspeler fungeren. Wat de meerwaarde is t.o.v. een mediaspeler? Flexibeler, upgradebaar, als deze ooit niet meer volstaat kan je hier hard- of softwarematig een mouw aan passen. Bij een mediaspeler gaat dat niet. Daar heb je met een beetje geluk nog eens een interessante firmware update. Maar vroeg of laat kom je een mediaformaat tegen dat je mediaspeler niet kan afspelen. Bij een htpc is het dan een kwestie van extra codecs te installeren. Bij een mediaspeler begint dan een ingewikkeld verhaal: - Vervangen? - realtime converteren en streamen vanaf pc (moet deze ook al heel de tijd draaien en heeft daar vaak z'n handen, euh, cpu-cores mee vol). - of alles zelf handmatig gaan converteren (veel plezier, weet je alvast naar welk formaat?) Kortom met een mediaspeler kom je vroeg of laat in de problemen qua afspeelcompatibiliteit. Bij een htpc zal dat nooit een rol spelen.

Helemaal niets. Alles wat een multimediaspeler kan, kan een pc ook. Zeker als je hem uitrust met een tv kaart en mediacentre software of XBMC. Daarnaast is een oc veel krachtiger en breder inzetbaar

Een mediaplayer kun je met een afstandsbediening bedienen, dat zie ik met een pc niet snel gebeuren. Ook is een mediaplayer compleet stil, een pc maakt toch vaak geluid dat hinderlijk kan zijn als je een film kijkt. Maar als je het geen probleem vindt dat je de pc niet kunt gebruiken tijdens het film kijken en dat de pc dicht bij de tv moet staan om de kabel te laten passen, kun je een pc gebruiken om films te kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100