Kan iedere nieuwe laptop in een docking station geplaatst worden (bijv. door zo'n 'contactgleuf' aan de onderkant)?

Hey allemaal,

Mijn desktop is aan vervanging toe en ik heb besloten deze om te wisselen voor een laptop. Zodoende sta ik op het punt om voor het eerst in mijn leven een laptop te gaan kopen; ja ze bestaan nog die altijd met desktops hebben gewerkt ;).

Nou heb ik een giga groot scherm, een dolby setje en een 'lekker' toetsenbord op mijn huidige desktop aangesloten en wil deze randapparatuur graag blijven gebruiken wanneer ik de laptop thuis gebruik.

De handigste manier om deze apparatuur te kunnen blijven gebruiken, lijkt mij de aanschaf van een docking station voor thuis. Echter, in alle mooie specs-overzichtjes van de bekende sites waar ze laptops verkopen, staat niet op deze geschikt is voor een docking station.

Vandaar mijn vraag: kan ik ervan uitgaan dat iedere nieuwe laptop die te koop wordt aangeboden op de bekende sites, per definitie geschikt is om in een dockings station te plaatsen? En zo nee, aan welke specs kan ik dan zien of een laptop wel of niet geschikt is voor zo'n docking station? Een foto van de onderkant van de laptop staat er namelijk nooit bij en uit de specs kan ik het ook niet halen (maar ook niet alle termen/afkortingen in die specs zeggen mij iets, dus dat kan het verklaren).

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste consumentenlaptops hebben geen docking-aansluiting. Daar komt ook nog eens bij dat een docking-aansluiting merkspecifiek is. Ieder merk heeft een andere aansluiting. Er zijn wel universele docking stations die je via USB kunt aansluiten.

Bronnen:
http://nl.startech.com/Kaarten-Peripherals...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100