nadat ik een hdd heb geformateerd naar NTFS staat er in taakbeheer opeens geheugen:2540MB dit was 1540MB, hoe kan dit?

omdat ik bestanden groter dan 4GB op mijn externe hardeschijf wilde zetten heb ik hem omgezet naar NTFS, nadat dit succesvol is gebeurt zag ik opeens bij taakbeheer staan dat dat het geheugen van de computer 2540MB is, dit was eerst altijd 1540MB, dit kan toch niet zomaar zijn verandert? ik heb de computer opengemaakt en op het geheugen staat 1024MB en 512MB(samen 1540MB) mijn computer is ook merkbaar sneller geworden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je vraag bevat naast taalfouten heel wat verwarrende logische fouten: 1. Wellicht heb je het bestandsformaat geconverteerd ipv geformatteerd via het commando 'convert c: /fs:ntfs' (file system : NewTechnologyFileSystem) 2. Wellicht bedoel je de prestaties van je intern geheugen via Start-Configuratiescherm-Systeem-Geavanceerde Systeeminstellingen - Prestaties - Geavanceerd - Virtueel geheugen (wisselbestandsgrootte) - knop Wijzigen. Het blijft een hardnekkige misverstand dat FATXX geen grotere bestanden dan 4 GB aan zou kunnen, het is Microsoft die commercieel liefst heeft dat je op NTFS werkt vanaf bepaalde windows versie (zo kun je onder Windows 98/me geen FAT32 formatteren, maar als je dat van buitenaf doet, werkt het wel degelijk) en kan dit in bepaalde linuxversies zonder problemen ook met grotere bestanden. Zie http://windowsitpro.com/systems-management/understanding-file-size-limits-ntfs-and-fat voor uitleg over dit misverstand. Wellicht heb je het dus gedaan voor videobestanden en daar zit je bottle-neck in je systeem inderdaad in je intern geheugen: Windows 32-vit operating systemen kunnen maar 4 GB RAM-geheugen gebruiken (in praktijk dikwijls maar 3 GB omwille van videocontroller of memory on board), 64-bit versies kunnen met bijv. 6 GB RAM wel weg. Wel je volgt vermelde weg in puntje 2 hierboven om per harde schijf in je systeem te kijken wat je system daar aanbeveelt en dat kan wijzigen door veel omstandigheden en zelfs door gebruik van USB-schrjven of windows updates. Let daatbij op de selectie onderaan Minimaal toegestaan - Aanbevolen - Momenteel toegewezen. Wat ik je echt kan aanraden vanaf Windows 7 (zeker als je AHCI in je bios hebt) is een SSD-schijf van bijv. 120 GB (hoeft niet meer te zijn) en je oude schijf als SATA2 te gebruiken voor je data, omdat dat pas echt zal helpen omdat een harde schijf aan 7200 RPM nog altijd het aller, allertraagste is in een PC vergeleken met je RAM. Ook moet je opletten met bijv. een harde schijf 3 TB green (op coolblue.be nu erg goedkoop) omdat die bijv. wel via een Sharkoon usb kan 'gezien' worden, maar niet door de meeste bios als je die intern aansluit) en dan zul je zien dat dit het beste was wat je ooit kon doen i.p.v. een nieuwe PC. Zoals anderen het hier stellen is het eigenlijk de bedoeling dat je dat wisselgeheugen zo weinig als mogelijk nodig hebt, dus is een keuze van applicatie soms ook wenselijk. Werk vooral met 32 of 64-bit applicaties hiervoor.

Bronnen:
http://windowsitpro.com/systems-management...

Dat extra geheugen is je virtuele geheugen Nu je je partitie als NTFS heb geformateerd word een deel daarvan kennelijk gebruikt als virtueel geheugen. maar wat ik wel raar vindt is dat dit normaal gesproken op de c schijf hoort te zitten ? heb je misschien bij het opnieuw aansluiten van de externe schijf de readyboost optie gebruikt ? het is virtueel geheugen gemaakt op de harde schijf het is vluchtig geheugen. dus geen permanent geheugen Je kan het gewoon zien veranderen, als je de externe schijf los haalt de pc herstart is het geheugen weer normaal.

Windows zoekt altijd naar mogelijkheden om het wisselbestandsgeheugen uit te breiden. De gebruiker kan zelf de grootte van zo'n wisselbestand instellen. Normaliter staat zo'n wisselbestandssectie op de C:\ schijf van de eerste logische schijfeenheid. Maar al naar gelang van de ingestelde voorkeuren kan Windows alle aangesloten HD stations gebruiken om virtueel cachegeheugen aan te maken. Standaard staat Windows ingesteld om alle aangesloten HD stations als wisselbestandsgeheugen te mogen gebruiken. Het wisselbestandsgeheugen is een gereserveerd deel op een harde schijf dat door Windows als aanvulling op het fysieke geheugen wordt aangemaakt en dient om vaak voorkomende taken en/of berekeningen sneller uit te kunnen voeren of de processor en het aanwezige fysieke geheugen te ontlasten. Dat doet Windows door datastromen vanuit de processor tijdelijk weg te schrijven naar de HD ipv naar de geheugenbank en deze ook weer op te halen vanaf de HD als deze weer nodig zijn. Hiermee creëert Windows a.h.w. extra geheugen waarmee je fysieke geheugen wordt uitgebreid. Standaard staat het wisselbestand op 1024 Mb en op 'Alle Stations'. Je kan dit zelf vergroten al naar gelang de grootte van je HD's of zelfs op 0 zetten (geen wisselbestand) en je kan je voorkeuren veranderen zodat geen externe HD's voor wisselbestanden worden gebruikt. Hoe groter je het wisselbestandsgeheugen maakt, hoe groter het getal wordt dat je als fysiek geheugen ter beschikking hebt. Het enige nadeel van het wisselbestandsgeheugen is, is dat het trager is dan gegevens die direct naar en vanuit de geheugenbank (chips) verwerkt worden. Immers, veel moet dan via de HD lopen en die is altijd een fractie langzamer dan DDR RAM geheugen. Programma's en taakuitvoeringen die via een wisselbestand lopen zullen dus wat langzamer verlopen om te laden. Daarbij geldt ook dat de HD's die ingezet zijn voor het wisselbestand veel vaker en harder moeten werken, dus meer activiteit hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100