Hoe kan ik controleren of mijn computer een SSD heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het gratis programma Speccy downloaden, hiermee zie je een overzicht van alle specificaties van jouw computer, en de aanwezige componenten. Onder het tabblad Opslag (of Storage) zie je meer informatie over de harde schij(ven). Mocht je het hier niet kunnen vinden, zie je hier in elk geval de productnaam van de Harde schijf in het blauw, deze zou je dan op internet op kunnen zoeken

Een andere manier is om gewoon te kijken in je computer door hem even open te maken. Google gewoon SSD en HDD, dan weet je hoe ze eruit zien. Verder zijn SSD's vaak klein kwa opslag. Dus 120 of 128 GB, en sommige PC's hebben een grotere, maar mensen die die in PC's stoppen of dat standaard in hun PC's kopen weten meestal wel dat het erin zit. En waarschijnlijk, als je het moet vragen, zit het er sowieso niet in, tenzij je je computer net gekocht hebt.

In windows: open apparaatbeheer en kijk naar de benamingen onder schijfstations. Meestal staan de letters ssd ergens in de benaming van een ssd. En anders kan je het altijd opzoeken door de benaming in google in te geven. Veel makkelijker: In linux: geef volgende regel in in de cli cat /sys/block/sda/queue/rotational Verander uiteraard sda in sdb, sdc, ....., sdx indien nodig. Je vraagt hier mee letterlijk op of de schijf 'draait' (rotational), krijg je een 0 als antwoord, dan betekent dat nee en gaat het om een ssd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100