Wat zijn de voor en nadelen van een draadloze muis t.o.v een conventionele(optische)?

Ik heb maar weinig plaats voor mijn besnoerde muis en kom er regelmatig mee in de knoop.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geen enkele. Ik heb een laser muis van Logitech. Prima ontvangst, batterijen hoef je voor minimaal een jaar niet te vervangen. Gewone batterijen, geen oplaadbare, dus geen geneuzel met opladers en in de lader plaatsen. Ik heb natuurlijk meerdere gehad, en al die problemen gehad zoals hierboven wordt aangegeven. Maar deze is voor mij ideaal. Behalve dat hij echt voor rechtshandigen is. Dus niet eenvoudig wisselen naar links. Doet het echt altijd.

Bronnen:
http://www.logitech.com/index.cfm/mice_poi...

Batterij en bereik. Eens in de zoveel maanden moet je een nieuwe batterij in de muis stoppen. Dit probleem heb je overigens niet met een muis met accu (en dus houder voor opladen). Het bereik van de muis hoeft geen probleem te zijn, afhangende van infra-rood (slechter bereik) of bluetooth / radio (beter bereik) en de plaatsing van de sensor. Bovendien kan een draadloze muis kwijtraken, hoewel mij dat nog nooit gebeurt is ;)

adelen van een draadloze muis zijn dat de muis voorzien is van batterijen of een accu en een radiozender. Deze maken de draadloze muis zwaarder dan een muis met draadje. Daarnaast kunnen de batterijen of de accu opraken, waardoor je moet wachten tot deze weer opgeladen zijn. Draadloze muizen met accu's worden verkocht met een oplaadstation. Ik werk zelf nog altijd met een eenvoudige optische muis met staart, omdat ik het geringe gewicht prettig vind werken.

voordeel is dat je ook op afstand je scherm kunt bedienen, je geen kabeltje hebt liggen ed. Nadeel is dat de draadloze muis contact moet maken met zon kastje, die je dan wel weer op je buro hebt liggen, en dat de batterijen leeg kunnen raken. Het zijn geen enorme stroomvreters hoor.

Ik kan alleen maar nadelen bedenken ('waar is dat kreng' en 'verdorie weer de batterijen leeg'). Is het daardoor een suggestieve vraag ? Affijn, voordelen : geen, of hooguit : geen snoer, maar dat zie ik dus niet als voordeel. Nadelen : zie boven. MIsschien is het een beter idee je bureau een keer goed op te ruimen zodat je muis ook zijn staartje weer kwijt kan ? Als het zo vol ligt dat je zelfs dat snoer niet kwijt kan, zul je ook regelmatig problemen hebben met de (blokkade van) communicatie tussen muis en PC Toegevoegd na 1 minuut: Ik zweer trouwens bij een trackball ; als de muis dan eenmaal ligt, dan ligt-ie. Heb je ook geen last van het snoer.

Ik heb een optisch draadloze muis van Trust. Er zitten 2 aa batterijen in, hij heeft geen aan/uit knop en brandt dus eigenlijk altijd. Zodra je hem optilt zie je het rode lampje. Ik weet niet hoe het kan maar ik heb sinds ik hem kreeg, ca. 8 maanden geleden, nog nooit de batterijen hoeven op te laden of te vervangen. Kwijt ben ik hem ook nooit, want hij ligt altijd op de printer. met een vaste plek hoef je hem ook niet kwijt te raken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100