Hoe kan ik een snellere verbindingssnelheid bekomen (transfer: PC - harde schijf)?

Hej,

Een maat van me vroeg om duizenden foto's en fimpjes die hij op CD's en SD kaarten heeft staan over te zetten naar z'n harde schijf. Het is een zeer moderne harde schijf en er staat op 't doosje dat hij snelheden van 480 MB/s kan behalen (USB 2.0).

De harde schijf is ook compatibel met USB 3.0 maar die heeft m'n laptop niet.
Nu, het probleem is, de snelheid om van een CD over te zetten naar de harde schijf is maar 5 MB/S, waardoor ik ruim 20minuten doe over 1 cd'tje.

Weet iemand raad om die snelheid sneller te kunnen laten gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Snellere processor (hierdoor kan je laptop sneller rekenen) of meer werkgeheugen (RAM). Het probleem zit in je laptop niet je HDD

Die theoretische snelheid van 480 MB/s is de USB3.0 snelheid en klopt trouwens niet want die kan max 458 MB/s zijn. Op een USB2.0 poort heeft de schijf dan weer een maximale snelheid van 46 MB/s. Aan de snelheid van de verschillende onderdelen op zich kan je natuurlijk niets wijzigen. Maar niets zegt dat daar 'm de bottleneck op dit moment al zit. Je zegt dat het om duizenden bestanden gaat. Voor elk afzonderlijk bestand moet het besturingssysteem eerst gaan controleren of dit bestand al niet aanwezig is op de schijf. Dat kost ook tijd. Je kan dit met een truukje omzeilen: selecteer alle bestanden en ipv de kopieeropdracht te starten start je deze bestanden op in een archiveringsprogramma (bijvoorbeeld winrar), de doellocatie stel je in als doel voor het archief en om geen tijd te verliezen aan (de)compressie kies je bij inpakmethode 'opslaan' (tenzij je natuurlijk een erg snelle cpu hebt). Nu hoeft het besturingssysteem 1 keer te controleren of er al een archiefbestand met die naam op het doelmedium bestaat en kan daarna starten met het inpakken wat dankzij de optie 'opslaan' neerkomt op kopiëren. Er is minder tijdsverlies van deze controles tussendoor, dus gaat het kopiëren sneller. Enige nadeel is dat je de bestanden ook eens terug zal moeten uitpakken op een moment dat je meer tijd hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100