Kan ik 3 monitoren aansluiten op een pc met 1 videokaart?

Hallo,

Ik heb best wat verstand van computers, maar als het op dit gebied aankomt bijna niks. Ik heb momenteel 2 beeldschermen (beide HDMI) aangesloten op de computer, en zou het graag willen uitbreiden met een derde. Ik weet het niet zeker maar volgens mij is 1 monitor aangesloten op de videokaart en de ander op het moederboard, dit is ook duidelijk zichtbaar als ik 2 witte pagina’s open heb staan (het verschil van licht).

Ik zou graag willen weten of het mogelijk is, om een derde monitor aan te sluiten. En mocht dit niet kunnen, wat is er voor nodig het wel te kunnen?

Specs over de XPS 8500 (mijn pc):
http://reviews.cnet.com/desktops/dell-xps-8500/4507-3118_7-35248869.html

Vriendelijke groet,

Victor

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zou moeten kunnen. Ik heb altijd twee monitoren op 1 videokaart (1xHDMi, 1xDVI) en als ik wil kan ik de HDMI zo omgooien naar mijn moederbord (de iGPU van mijn i5 -Intel HD 3000). Je kan dan op alle drie iets anders tonen. HDMI en DVI zijn gelijk qua beeld en signaal. Je hebt dan gewoon een simpele HDMI-DVI kabel nodig, of een klein verloopstukje. Ik zou sowieso adviseren als je 2 schermen houdt ze allebei op de videokaart aan te sluiten (met het eerder genoemde verloopstukje), dan heb je minder last van kleurverschil. Anders kan je via het monitor icoontje van Intel wat instellingen veranderen zoals brightness/contrast om alles weer een geheel te krijgen. Brightness moet ik op 0 zetten(+toepassen) om echt zwart te krijgen bij Intel.

Zo te zien heb je gelijk. Is er 1 HDMI van het moederbord en de andere op de videokaart. Maar op de videokaart is ook een DVI aansluiting. Hierop kan ook een monitor (met DVI ingang) worden aangesloten. Ik vermoed echter wel dat dit niet onafhankelijk is. Maar dat het beeld op de DVI dus exact gelijk zal zijn als bij de HDMI die ernaast zit. Wil je wel een onafhankelijk beeldscherm. Dan moet je nog een extra videokaart toevoegen aan je systeem.

Ja, het is mogelijk dat je meerdere beeldschermen op je pc aansluit. Hiervoor heb je speciale adapters die je via je USB poorten kan laten werken. Dit kan tot maximaal 6 schermen. Let wel op, je vergroot in principe je bureaublad. Dus als je een programma wilt laten werken moet je de weergave verkleinen en naar een deel van je bureaublad brengen. In dit geval dus naar een van de beeldschermen. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100