Hoe zet ik, bij een iMac, het primaire beeldscherm (dus het beeldscherm van het apparaat zelf) uit terwijl het secundaire beeldscherm aanblijft?

De iMac (late 2012) zit met een Thunderbolt-to-HDMI-adapter aangesloten op de televisie, om zo een film te kijken. Het geheel wordt niet synchroom weergeven, het is een doorlopende weergave. Tot zo ver ik weet heeft de iMac geen uitknop voor alleen de monitor. Als de iMac via de normale modus in slaapstand gaat, gaat het secundaire beeldscherm dat automatisch ook.

Wat nu het gewenste resultaat is, is het volgende: De film wordt via doorlopende weergave weergeven op de televisie (het secundaire beeldscherm), terwijl het primaire beeldscherm (de iMac) niet aanstaat. Hoe en is dit mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan als dit hetzelfde gaat als bij de macbook. Zorg ervoor dat je iMac scherm op 'oneindig aan' staat (het kofiebekertje rechts boven in je beeldscherm) en zorg er dan voor dat het beeldscherm geen licht meer geeft dmv het knopje op je toetsenbord. Zelf doe ik dus bij mijn MacBook en dat werkt perfect. Weet echter niet of de optie 'beeldscherm dimmen' ook bij de iMac toetsenbord zit. Denk het wel, maar pin me er niet op vast.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100