Mijn laptop gaat steeds zomaar uit, wat nu?

Aan het begin bij het opstarten wordt wel gezegd dat de capaciteit van het geheugen erg laag is en dat er dus weinig opslagruimte meer is. Ik heb geprobeerd de externe harde schijf van mijn moeder aan te sluiten maar dat helpt niet.
Ik heb redelijk wat films (stuk of 20) op de laptop staan, maar ook veel weggegooid.
Verder wordt de laptop niet heet, aangezien ik zo'n koeler met ventilator heb om de laptop af te koelen.
Wat kan het zijn en vooral wat kan ik eraan doen? Ik heb de laptop hard nodig voor werk en studie!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit kan verschillende oorzaken hebben, te beginnen met een voeding die niet meer lekker is of niet meer voldoet. Als hij probeert weer opnieuw op te starten, dan hoort zich dat eerder aan alsof hij automatisch opnieuw gaat starten, dan dat hij uit valt. Wat je het beste kunt doen is het volgende: Als je pc eenmaal is opgestart, ga dan naar het Configuratiescherm en klik op Systeem. Neem dan het tabblad "Geavanceerd" en klik onderaan bij "opstart- en herstelinstellingen" op de knop "instellingen". Haal daar het vinkje weg bij "De computer automatisch opnieuw opstarten". En nu lekker verder gaan computeren. Hou nu in de gaten als het probleem zich weer voor doet, of er nu niet een blauw scherm zichtbaar blijf staan. Bovenaan staat dan een melding bijv. IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL maar dat is slechts een voorbeeld. Onderaan zie je een melding "STOP 0x0000008e (0x2340asf203a, 0x23423923, 0xfae32232) etc. Schrijf deze stop melding op een briefje op zodat je ze op het forum kunt plaatsen. Misschicen zie je ook nog iets als: sysvga32.dll cause a general exception error en module svcs.sys (of iets in die geest). Ook dat is maar een voorbeeld, maar zie je zoiets, schrijf dat ook even op, dat kan belangrijk zijn. Krijg je geen blauwe schermen wordt het een beetje zoeken, het kan hardware zijn, een driver, vanalles.

Wat je zou kunnen doen is even langs een computerwinkel gaan en vragen of ze er wat bij kunnen prikken. Dit is een vrij lastig probleem om zomaar een antwoord op te geven.

Gooi de prullenbak eens leeg! weggooien is niet verwijderen! Klik op prullenbak, en verwijder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100