smartphone hele nacht onder kussen opgeladen. wat zijn de gevolgen?

Ik ben weer eens slim geweest. Toen ik wakker werd was mijn telefoon heel erg heet. ongeveer net zo heet als een steen die in het zon staat. Dus ongeveer 30ºC. Zijn er gevolgen voor mijn cpu, batterij, etc?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een steen in de zon wordt geen 30 graden maar veel hoger, kan wel boven de 80/90 graden oplopen. Verder is het wel slecht als een telefoon te warm wordt, zowel voor de batterij als de cpu inderdaad. Ook moet je niet willen slapen boven een telefoon die elke zoveel minuten een signaal afgeeft naar een zend paal in jouw buurt, dat is bewezen slecht voor je hersenen, net zo als het bellen is met een gsm. Er zijn verschillende bewezen feiten dat mensen die met een gsm bellen (veelvuldig en dagenlijks) aan hetzelfde oor daar een tumor aan kregen. Geadviseerd wordt om je gsm zo ver mogenlijk weg te leggen van je tijdens het slapen en hem ook niet naast je te liggen tijdens het slapen. De straling die een gsm afgeeft is een storings signaal.

Dertig graden kan een telefoon met gemak hebben. Je hoeft hem toch ook niet in de koelkast te leggen als het warm weer is? Veel nieuwe smartphones hebben trouwens een beveiliging ingebouwd in hun apparaten, als 'ie te warm wordt schakelt hij vanzelf uit.

Ik heb precies hetzelfde gehad met mijn Samsung Galaxy S2. Was ook gloeiend heet en kon hem eigenlijk niet aanraken. Ik heb meteen de lader eraf gehaald, accu eruit en hem op een tafeltje gelegd. Na een paar minuten was hij afgekoeld en kon ik hem weer gebruiken, de accu is er iets slechter van geworden (sneller leeg). Ik denk wel dat je processor e.d. OK zijn, maar zorg ervoor dat het niet weer gebeurd.

Als de telefoon nog werkt, is er geen enkel schadelijk gevolg voor de processor te verwachten. Voor de accu is een hoge temperatuur wel schadelijk. Die kan een deel van zijn capaciteit verliezen. De overige componenten zoals het scherm, de camera, de behuizing en de overige elektronische componenten zullen nauwelijks hebben geleden onder de hogere temperatuur. De temperatuur zal ongeveer 60 graden hebben bedragen, afhankelijk van de plaats van de onderdelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100