Waarom werkt de touchpad van de laptop niet, maar wel de externe muis?

ik heb een externe muis die je aansluit via de usb-invoer van de laptop. Als ik deze weer loskoppel, werkt het touchpad niet. Als ik mijn laptop opstart, werkt de muis wel, maar houdt het touchpad ermee op na enige minuten, en moet ik alsnog de externe muis aansluiten!

Hoe kan dit? En hoe moet ik dat verhelpen? Het is best irritant, ik heb namelijk niet altijd die externe muis nodig, bijvoorbeeld als ik buiten zit, heb ik hem niet nodig, en wil ik graag gewoon het touchpad kunnen gebruiken, maar die werkt nu niet. Ok

Ik heb windows8 en heb sinds kort een laptop, daarvoor had ik altijd een desktop en had ik vista. dus dit is nieuw voor mij.

Toegevoegd na 30 minuten:
Het is een Toshiba C855D-14M, behoorlijk nieuw.

http://www.itsonline.nl/Computer-en-Telecom/Computers/Notebook/Toshiba-C855D-14M/92/035215/#.Udu-P_nxo98

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij mijn laptop is het zo, vanaf het moment dat ik een externe muis aansluit wordt het touchpad uitgeschakeld. Van zodra ik de muis loskoppelt, kan ik terug werken met het touchpad. ! OPGELET ! Indien de benodigde software (programma die uw touchpad bestuurd) uitgeschakeld en/of verwijderd is, is het ook logisch dat deze niet gaat werken. Best is om even de help-functie van Toshiba op te roepen op uw computer en even kijken wat Toshiba hier zelf van zegt.

Wanneer je een vraag over je laptop, of welk apparaat dan ook stelt, is het raadzaam het merk en typenummer te vermelden, niet alles werkt altijd hetzelfde. Bij veel laptops zit er bij de F-toetsen ook een touchpad tekentje, door de FN knop ingedrukt te houden en tegelijk op de F-toets met het tekentje van de touchpad te drukken kan je deze in en uitschakelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100