Mijn macbook pro bouwjaar 2010, gaat niet meer aan. Bij opstarten een zwart scherm met een luide piep om paar sec. Wat is er?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als hij niet meer opstart en alleen een zwart scherm geeft met luide pieptoon, dan is er een ernstig hardwaredefect. Heel vaak is het iets met het geheugen, maar het kan ook iets anders (op het logicboard) zijn. Als je pech hebt moet het hele logicboard vervangen, wat soms duurder is dan een nieuwe laptop. Als je geluk hebt zit er een geheugen dimm los, of is er een geheugen dimm defect. Dit kun je relatief eenvoudig zelf testen, en ook relatief eenvoudig oplossen met nieuw geheugen. zie ook: http://support.apple.com/kb/HT2538 ifixit: http://www.ifixit.com/Guide/Installing-MacBook-Pro-13-Inch-Unibody-Mid-2010-RAM/4319/1

Bronnen:
http://support.apple.com/kb/HT2538

Ook Apple is verplicht om 2 jaar garantie te geven! Zeker de computer niet openmaken als hij niet ouder is als 2 jaar. Naar de winkel waar je hem gekocht hebt teruggaan en zeggen dat wettelijke garantie 2 jaar is. Als ze moeilijk doen, wat ze meestal wel doen, zeggen dat je met de zaak naar de politie gaat!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100