Beïnvloed stof de snelheid van een computer?

Het gaat om een HP COMPAQ EVO .Hij is al ongeveer 4 jaar oud.
Intel pentium WinXP.
Tips of programma's mogen ook zolang ze gratis zijn.(Vaste computer)

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan indirect wel de snelheid van de computer beinvloeden. Als er veel stof in de computer opgehoopt zit, kan dit van invloed zijn op het koelsysteem. Als de koeler niet meer optimaal werkt, en de computer te heet wordt, kan de computer trager worden. Je kan de computer uit elkaar schroeven en een goed schoon zuigen of blazen.

Stof werkt isolerend. Als dit op de verschillende onderdelen komt hoopt de warmte zich op onder het stof. Het stof gaat ook op de bladen van de ventilator, blijven plakken. Hierdoor verminderd de capaciteit van de ventilator, waardoor er minder wordt afgekoeld. Hierdoor worden de componenten te warm waardoor ze minder efficient beginnen te werken. Vooral de processor heeft daar veel last van. Als hij te warm wordt staat er een veiligheid op dat hij wordt uitgeschakeld. Robby BB

voordat je alles opnieuw installeerd, wat een beste klus is kun je eerst eens gaan beginnen met programma's verwijderen die je niet meer gebruikt. Tevens kun je je pc laten scannen met ccleaner, dit programma verwijderd alle ongebruikte register links, en kan ook heel veel overbodige en tijdelijke bestanden van je pc verwijderen. En zoals hier al vermeld is kijk eens naar hoeveel intern geheugen je hebt want xp met servicepack3 heeft echt minimaal 2GB geheugen nodig. als je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd is het ook aan te raden om je schijf goed te defragmenteren, dit scheelt ook weer iets in je snelheid omdat de zoek tijden op je schijf worden verminderd.

Bronnen:
http://www.piriform.com/ccleaner

Ik blijf me herhalen. Een nieuwe schone installatie is de beste oplossing. Stof kun je het beste verwijderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100