Bestaat er eigenlijk wel een milieuvriendelijke printer?

Ik begrijp dat inkt gebaseerd is op petroleum = fossiele brandstof en dat er Vluchtige Organische Stoffen worden gebruikt voor het drogen. Daarbij komt nog dat de hedendaagse huis-tuin-en-keuken printer een soort wegwerpapparaat is want reparatie is duurder dan een nieuwe kopen. Kortom; alles behalve milieuvriendelijk, maar vanwege de duurzaamheids hype had ik eigenlijk wel wat beters verwacht, vandaar mijn vraag..

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens Green Office wel: "Er zijn tegenwoordig nieuwe printtechnologieën die beter zijn voor het milieu. In de ontwikkeling van machines is rekening gehouden met energieverbruik, tonerverbruik, papierverbruik, uitstoot van schadelijke stoffen en afvalbesparing."

Bronnen:
http://www.greenofficeinitiative.com/printen

Net als auto's zijn er modellen welk milieuvriendelijkere zijn. Printers verbruiken papier, inkt of toner en energie. Zelf ben ik een voorstander van laserprinters. De kun je vrij lang gebruiken als weinig uitprint. Een inkt printer dient je regelmatige gebruiken anders loopt de inkt niet meer. Hij verbruikt veel smeermiddelen. Een andere vergelijking kun je maken met mayo deze is en blijft vet, ook al koop je light mayo.

Jah er zijn wel milieu vriendelijke printers die printen met maïs olie.. Toevallig pas gezien op discovery chanel maar daar hangt wel een prijskaartje aan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100