Is het hacken van een wifi netwerk nog steeds illegaal?

Ik las net nog een artikel van 2006 waar ze zeggen dat het nog illegaal is, op een andere site vind ik weer dat het niet meer illegaal is. Vanaf wanneer ben je nu illegaal bezig? Ik test het vaak thuis uit op mijn eigen router om een betere beveiliging te hebben op mijn internet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het Hof in Den Haag stelt dat het niet strafbaar is om mee te liften op het wifi-netwerk van anderen, ook niet als dat netwerk beveiligd is. Van computervredebreuk is geen sprake.

Bronnen:
http://webwereld.nl/nieuws/106024/rechter-...

2011 niet illegaal, wel civielrechterlijk aan te pakken: http://www.security.nl/artikel/36497 Je eigen apparatuur hacken of laten hacken is nooit illegaal.

Het is strafbaar om een computer of een huis binnen te komen welke niet openbaar is. Ook al staat de deur open en kom je geen berichten tegen van "verboden toegang". Het zelfde geldt voor netwerken, deze zijn de wegen en deuren naar computers die mogelijk niet openbaar zijn. Als het doel van hacken het binnen dringen van niet-openbare netwerken is dan is het illegaal. Maar zeer hard rijden is ook illegaal op de openbare weg. Maar op sommige privé terreinen en speciale aangewezen wegen mag je wel zeer hard rijden. Dus het is denkbaar dat je sommige wifi netwerken wel mag hacken. Maar ik zou niet een wifi gaan hacken op een luchthaven. Toegevoegd na 3 minuten: De beveiliging van je eigen router testen mag altijd. Iedereen controleert of de eigen voordeur op slot zit. Maar dat ga je niet doen bij de buren of het moet zijn dat de buren dat je gevraagd hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100