Hoe krijg ik wat meer computer-hardware kennis?

Ik probeer al een tijdje mijzelf een beetje bij te scholen op computer gebeid. Maar ik kan nergens goede/duidelijke info vinden met betrekking tot goede processors etc voor een (vergevorderde) leek als ik. Kan iemand mij een site/boek aanreiken waarin jip en janneke taal wordt verteld wat bepaalde specificaties als ghz en mhz etc worden uitgelegd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op deze website heb ik zelf heel veel ervaringen opgedaan. Alles staat duidelijk aangegeven wat wat is en hoe wat werkt.

Bronnen:
http://www.leren.nl/rubriek/computers_en_i...

Als je niet weet wat GHz en MHz betekenen ben je niet vergevorderd... http://nl.wikipedia.org/wiki/MHz http://nl.wikipedia.org/wiki/GHz Bruikbare boeken voor beginners zijn de 'voor dummies' boeken: http://www.bol.com/nl/p/pc-s-voor-dummies/1001004002722997/ Voor de gevorderde lezer is (of was) tom's hardware guide een goede: http://www.tomshardware.com/ (engelstalig)

Van iedere dag Tweakers.net even in de gaten houden leer je al veel, of even op de forums van die site kijken. Veel dingen worden goed uitgelegd. Je moet daar wel al een beetje basiskennis hebben. Mhz en Ghz is echter wel heel erg basis, en heeft over het algemeen geen betrekking tot hoe goed de processor is, maar het is de kloksnelheid: hoe snel hij draait. Mijn oude Dell laptop uit 2005 draait op 3.2 Ghz, dat klinkt veel beter dan mijn huidige laptop, die op 2.2 Ghz draait. Maar de laptop van 2.2 Ghz is veel sneller omdat de processor veel sneller/geavanceerder is. Let ook op dingen als Dual en Quad core. Een Nvidia Tegra is bijvoorbeeld een Quad core mobile processor voor in telefoons, maar bijvoorbeeld de Dual core Snapdragon S4 is sneller, puur omdat dat een modernere chip is (ARM Cortex A9 vs ARM Cortex A15

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100