Hele trage WiFi verbinding met router Sitecom WRL 3000 (300N X3) Wat te doen?

Volgens het handboek is deze router in staat om tot 3 verdiepingen goede draadloze verbinding te bieden, maar...
Mijn vloeren zijn van hout, de router op de 1e verdieping staat niet naast een magnetron (wel naast een DECT telefoon), en toch, heb ik ondanks een goede ontvangst (5 streepjes) een supertrage verbinding op de boven verdiepingen, en benden is het ook niet veel beter. De laptop op de 2e verdieping geeft zelfs vaak een fout melding bij het laden van pagina's omdat de maximale tijd voor het laden is overschreden!
Wat kan ik hier aan doen?
HELP!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mogelijke oplossingen: - Kies een ander kanaal (in de routerinstellingen). Eventueel kun je via inSSIDer (zie bron) kijken welke kanaal de buren gebruiken. - Het kan zijn dat je router automatisch overschakelt naar een lagere snelheid (door bijvoorbeeld Wi-Fi op een verouderde telefoon). Gebruik je een ander apparaat op je Wi-Fi netwerk? - Het lijkt me onwaarschijnlijk, maar misschien staat het 802.11 protocol niet goed ingesteld. Zet deze op N (of G).

Bronnen:
http://www.metageek.net/products/inssider/

De uiteindelijke snelheid hangt niet zo zeer van je WiFi ontvangst af, maar van het aantal pc er op 1 verbinding zitten en hoeveel dingen je aan het doen bent met 1 pc. Dus minder programma's tegelijk open hebben, je netwerk beveiligen, (zodat niet je hele buurt op jou verbinding zit) en als het mogelijk is andere pc's op die verbinding uitschakelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100