Toetsenbord plaatst trema direct ', en niet op letter zoals ik wil, bijv: ë. Hoe kan ik dit veranderen?

Ik heb veel gelezen over de instellingen van het toetsenbord maar de Taal staat op Nederlands en het toetsenbord op Verenigde Staten (internationaal). Dit lost mijn probleem echter niet op. Ook als ik de toetsenbordinstellingen wijzig naar Nederlands, blijft hij de trema tekens direct plaatsten i.p.v. dat hij afwacht welke letter ik druk. Hoe kan ik dit veranderen? Ontzettend vervelend probleem maar helaas nog geen oplossing kunnen vinden die mijn probleem heeft verholpen.

Gr,

A.

Weet jij het antwoord?

/2500

En als je naar Configuratiescherm gaat en daar klikt op Eigenschappen toetsenbord. Dan plopt er een nieuw schermpje open en kun je Herhaalvertraging instellen die staat bij mij op het één na laatste streepje. Herhaalsnelheid staat op het allerlaatste streepje.

Op shift en dan op de ' toets drukken, daarna de letter, dan heb je ë

Shift+control zou het moeten doen. Als dat niet werkt, dan zal ik morgen even uitleggen wat je nog meer kan doen.

Links ctrl + links alt dan letter e geeft: é De toets `~ (links van de 1) zet het trema teken boven de letter: è à ò of ã õ ( eerst de toets indrukken loslaten dan de letter) Je kunt ook de extended ascii code gebruiken: linker alt ingedrukt houden en cijfercode ingeven. Bijv. alt + 137 geeft ë. Ascii staat voor American Standard Code for Information Interchange en betekent zoveel als amerikaanse standaard voor informatie uitwisseling. De extended ascii code is een combinatie van alt met een driecijferige code van 128 t/m 165 waarmee speciale letters en tekens worden weergegeven. Zo geeft de reeks vanaf 224 t/m 238 Griekse letter weer. Maar ook tekens die wel grappig zijn: ♪, ♫,☼,►,◄,♠♣♦♥, ☺☻♥♂♀ enz. kunnen ermee gemaakt worden. De gehele ascii reeks loopt van 0 (=null) t/m 255(= blank) Daartussen in zitten alle mogelijke grafische tekens en opdrachten die de computer begrijpt. Toegevoegd na 5 minuten: ik vergat nog het woordje code in de vertaling van Ascii, sorry.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100