Mijn computer valt steeds uit (vooral onder films en flash spelletjes), hoe kan ik dit voorkomen?

Sinds korte tijd valt mijn computer zonder reden in 1 keer uit (hij wordt in 1 keer zwart). Daarna duurt eht weer een tijdje tot hij kan opstarten. Dit gebeurt vooral wanneer ik een filmpje kijk of een flash spelletje speel. Hoe kan ik dit voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

oververhit misschien? word computer ook warm? of maakt het veel geluid? andere even je computer kast goed stofzuigen.

Waarschijnlijk wordt je computer te heet tijdens het kijken van een filmpje. Filmpjes en spelletjes kosten veel processorkracht, waardoor de temperatuur kan oplopen. Controleer of de koeling van je processor het nog doet, en verwijder eventueel aanwezig stof. Toegevoegd na 33 seconden: Bij oververhitting beschermt de computer zichzelf door uit te schakelen. Toegevoegd na 3 minuten: Controleer ook de koeling van je grafische kaart. Deze heeft een aparte processor, en ook deze kan oververhit raken.

Uitvallen heeft doorgaans 2 mogelijke oorzaken. - Oververhitting - Voeding probleem (in andere gevallen zie je eerder vastlopers dan volledig uitvallen) Je kunt een sensorlogje starten om te zien waar het nu precies aan ligt. In de link hieronder staat beschreven hoe. http://pchelper.nl/hardware-kennisdatabase-72/wat-te-doen-bij-een-vermoedelijk-hardware-56052/ Aangezien het een tijdje duurt voordat je weer kunt opstarten ligt oververhitting voor de hand hoewel het ook kan zijn dat een zekering in de voeding pas gereset wordt als een tijdje de stoom eraf is geweest. Oplossing is meestal schoonmaken. - Uitspuiten - Stofzuiger - Kwast - etc. Soms kan het ook voorkomen dat met name een cpu koeler niet goed vast zit. Dan is het een kwestie van demonteren en weer monteren. Bij het demonteren kon je er wel achter wat er precies niet goed zat en valt dat meestal wel te corrigeren. In een enkel geval is er iets afgebroken bv en zal zo'n koeler vervangen moeten worden.

ik lees stofzuigen bij veel reacties. Dit moet je niet zomaar doen. Als je statisch bent of je stofzuiger dan heb je nog n ander probleem. Wat je wel kunt doen is een oude stuk van een panty om de zuigmond heen. Dan zuig je alleen het stof eruit. Zorg uiteraard wel dat je pc uit t stopcontact is. En voorzichtig natuurlijk. Helpt het niet dan verder kijken. het kan zelfs een virus zijn. Probeer hem eens te formateren. Dan weet je iig dat het niets softwarematig is...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100