´De schijf in station F: moet worden geformatteerd voordat u deze kunt gebruiken' Hoe kan ik dat oplossen?

Als ik mijn 1TB externe harde schijf gebruik met mijn laptop komt er steeds te staan ´De schijf in station F: moet worden geformatteerd voordat u deze kunt gebruiken´. Er staan echter belangrijke bestanden op die schijf. Is er een manier om dit op te lossen? Die zou ik graag willen weten!

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk is het bestandssysteem beschadigd. Druk op de knop Formatteren, formatteer hem dan, maar zorg ervoor dat snelformatteren aanstaat! Download dan Recuva (http://www.piriform.com/recuva) en probeer het met Recuva te herstellen.

Voor het formateren eens op een andere PC proberen om voorals nog uw data te redden. Als u Ccleaner heeft zou u die misschien nog aan de praat kunnen krijgen door eens het register te checken/herstellen.

Bronnen:
http://ccleaner.nl.softonic.com/

Waarschijnlijk krijgt je harddisk onvoldoende stroom en wordt de schijf daarom niet herkend. Heb je een 2,5" of een 3,5" harddisk? Bij de laatste moet je een adapter gebruiken die voldoende stroom (ma) kan leveren. Bij een 2,5" moet je de harddisk aansluiten op twee usb-poorten met een y-kabel, die je erbij hebt gekregen, als het goed is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100