Hoe zorg ik ervoor dat mijn externe hdd wel bestanden groter dan 4GB accepteert?

Toegevoegd na 1 minuut:
Mijn hdd is FAT32

Voor zo ver ik weet moet ik 'm dan omvormen naar NTFS.. Maar wat zijn de voordelen en nadelen tussen NTFS/Fat32

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet het bestandssysteem converteren naar NTFS. Toegevoegd na 55 seconden: In onderstaande link staat een handige tutorial. Toegevoegd na 3 minuten: FAT32 is verouderd. Het voordeel van NTFS is vooral de mogelijk van grote bestanden. In veel gevallen is het ook sneller.

Bronnen:
http://www.binaries4all.nl/ntfs/

Convert volume (de schijf die je wil omzetten naar ntfs) /FS:NTFS Dit alles in de command module cmd er uitgaande dat je in Windows zit

Als je nog een oude pc zou hebben die ook op fat32 draait dan zou deze de schijf niet lezen maar dat is tegenwoordig ook geen probleem meer volgens mij kan je gewoon de schijf via deze computer rechtsklikken formateren en dan kiezen voor ntfs dit werkt alleen als de schijf leeg is of als wat er op staat weg kan als je wilt converteren met behoud van gegevens kijk dan even in de help file voor de uitleg dus start help en ondersteuning en zoek op het trefwoord converteren daar zie je hoe je dit in cmd kunt doen je moet een command line intypen dus dat moet je wel goed doen dus goed lezen

Je kunt hem op NTFS formatteren, dit zal voor 99% geen problemen opleveren. Moet je hem absoluut op FAT32 formatteren (bijvoorbeeld voor een harddiskrecorder), dan kun je via linux de hele (!!) schijf op fat32 formatteren in één partitie.

Het enige nadeel kan zijn dat bepaalde apparaten niet met ntfs overweg zouden kunnen. Een Mac bv kan daar niks mee. Oudere media players kunnen er wellicht ook niet mee overweg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100