Mijn LED beelscherm geeft rare vlekken.. Wat moet ik doen?

Ik heb net mijn led beeldscherm ontvangen en er zitten allemaal rare vlekken in het beeld. De vlekken zijn alleen te zien bij donkere kleuren zoals zwart en donkerbruin enz. Er zit 1 vlek links, 1 rechts, 1 boven en 1 onder. Het zijn lichtere kleuren als wit. Wat moet ik hieraan doen? Ik heb al vanalles geprobeerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het klinkt alsof je last hebt van backlight bleeding. Dat komt helaas vrij vaak voor, vooral in de randen van het beeld en bij donkere kleuren. Vaak helpt het om de beeldinstellingen te veranderen. Die staan 'af fabriek' meestal heel 'slecht' ingesteld (bedoeld voor de showroom) waardoor dit effect veel heftiger wordt. Je zou even op een Audio/Video forum (er zijn er heel veel) voor jouw type tv kunnen zoeken naar 'aanbevolen instellingen'. Als je televisie een 'film' ('movie') instelling heeft, dan is dat meestal een goede instelling om mee te beginnen, omdat dit het meest natuurlijke beeld geeft. Probeer ook om je backlight lager te zetten en kijk of het effect dan minder wordt. Bij de meeste tv's kun je het bleeding terugbrengen naar een zeer acceptabel niveau, zodat het niet/nauwelijks meer zichtbaar is. Als het, ondanks finetunen, heel erg zichtbaar blijft, kun je de fabrikant benaderen. Ik heb echter op meerdere forums gelezen dat de meeste fabrikanten 'een beetje bleeding' niet als een defect beschouwen. Dat is nu eenmaal inherent aan Edge lit LED systemen (de led's zitten in de hoeken!). Bij full LED treedt het in principe niet op. Mijn persoonlijke ervaring met een (wat duurdere) Samsung is dat de 'juiste' beeldinstellingen een enorm verschil maken, zowel wat betreft bleeding (kan ik bij normaal gebruik niet meer zien) als wat betreft de totale beeldkwaliteit. Het is, kortom, altijd slim om eerst wat tijd in de instellingen te investeren. Succes!

Dan is het scherm waarschijnlijk beschadigt. Ik zou er dan mee teruggaan als het niet u fout is.

Ik zou de producent of winkel waar je het hebt gekocht bellen. Als wat zij vertellen dat je moet doen ook niet helpt, terugsturen! Ik weet niet hoe lang je dit beeldscherm al hebt, maar ik hoop voor je dat het nog binnen de verzekering valt!

Bronnen:
Mijn vader

Misschien even kijken naar je videokaart? Misschien is die te laag of te laag ingesteld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100