Wie weet een snelle fotoscanner?

Ik heb in de loop der jaren heel wat foto's met een nog 'ouderwetse' fotocamera gemaakt en laten afdrukken. Zo'n 4500 foto's liggen in een paar dozen te verstoffen op zolder. Zonde toch?

En om deze 'stuk voor stuk' te scannen met een veelgebruikte flatbedscanner lijkt me écht een monnikenwerk. Geen beginnen aan.

Nu heb ik ooit eens gehoord dat er een fotoscanner moet bestaan, waar je een stapeltje foto's (bijv. 50 of 100 stuks) inlegt en deze dan 'stuk voor stuk' automatisch scant en als afzonderlijk JPG bestand op je computer in en bepaalde map opslaat.

Wie weet waar ik zo'n apparaatje kan kopen?

Voor een redelijke prijs uiteraard.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar heb ik, als ervaren foto-amateur, nog nooit van gehoord en ik heb even rondgevraagd, maar anderen hebben daar ook niet van gehoord. Dat het bestaat, dat zal wel. Voor bedrijven. Dus wat je kan doen is eens rondneuzen op het net, om te zien wat er allemaal mogelijk is aan het "laten" scannen van je foto's. Voorbeeld: http://www.trigger.nl/fotos/fotos-scannen Een van de betere, zo niet meest geavanceerde fotoscanners van Canon, kan dat ook niet en kost Adviesprijs: Euro 249 inclusief BTW http://www.letsgodigital.org/nl/26146/canon-fotoscanner/ Of je koopt een aardige fotoscanner en je neemt de tijd. Kan een hele rustgevende bezigheid zijn.... http://www.kelkoo.nl/ssc-115401-fotoscanner.html

De scanner die jij voor ogen hebt is er gewoonweg niet voor normale consumenten en als ie er al is is ie zeker niet goedkoop. Je kan de snelheid wel wat verhogen door meerdere foto's tegelijk te scannen en ze of als 1 foto op te slaan of als je programma dat toestaat meerder verschillende scan gebieden aangeven maar dat kost ook weer tijd zeker als ze net weer een beetje scheef liggen met en beetje mazzel kan je 3 of 4 tegelijkertijd insscannen. opslaan als 1 foto en later met knippen en plakken ze uitsnijden als als jgp opslaan handig is wel de eerste grote foto als bmp op te slaan dan verlies je weinig kwaliteit. maar zoveel foto kan je beter uitbesteden lijkt mij.

Misschien is dit iets; alleen niet echt een 'redelijke prijs': http://tweakers.net/pricewatch/241193/plustek-adf-pl2546.html Heeft een '50 page Automatic Document feeder'. Gebruik dan 'scan to application' (bijv. Photoshop) om te batch-scannen.

Bronnen:
http://tweakers.net/pricewatch/cat/58/scan...

Als je de negatieven nog hebt dan kun je een negatievenscanner kopen bij een elektronicazaak voor vrij weinig. Kost ongeveer vanaf 30 euro. Hiermee worden de negatieven automatisch door het scannertje getrokken dus. Voordeel is dat als de negatieven goed zijn dat je originele kwaliteit hebt en het gaat redelijk snel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100