Weet iemand hoe ik de bestanden terug kan krijgen van mijn externe harde schijf?

Mijn externe harde schijf (Western Digital 500 GB USB 3.0) wordt niet meer gevonden nadat mijn computer (Windows 7) verkeerd was afgesloten. Als ik mijn computer nu aan doe komt er te staan: Deze schijf moet eerst geformatteerd worden. Dat wil ik niet dus klik ik op Annuleren. Dan wordt de schijf niet meer gevonden en loopt de computer een tijd vast en dan vind ie hem weer en dan komt er steeds weer dezelfde melding. Op school heb ik ook al geprobeerd om hem te openen (op zowel Mac Os als Windows XP). Daarna heb ik data recovery programma's geprobeerd maar dan loopt de computer ook even vast en naar een tijd geeft ie ook de melding 'kan de schijf niet vinden' en dan verdwijnt de schijf dus meteen weer uit de map Computer. Ik heb geen zin om naar een bedrijf te gaan waar ik honderden euro's aan uit moet geven want het enigste wat ik kwijt ben zijn eigenlijk alleen mijn foto's, ontwerpen, spellen en programma's kwijt ben. Heeft iemand een suggestie? Diegene zou ik heel erg dankbaar zijn!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou de schijf eens kunnen benaderen met een demo van File Scavenger. Je kunt hier lezen hoe dat werkt. Zoek eens verder op google. http://www.nl.quetek.com/prod02.htm Succes

Als je niet bang bent te experimenteren, kan je bijvoorbeeld een Linux distributie downloaden, en via een USB stick, of branden op een CD of DVD, dan daarmee de computer opstarten. Op bijvoorbeeld de Knoppix Distributie staan een aantal tools die je kunnen helpen je data terug te vinden. Knoppix kan je hier downloaden, lees ook de documentatie: http://www.knoppix.org/

ook met ubuntu lukt dit, met een beetje geluk. ik heb zelf in elk geval mijn bestanden zo kunnen redden alhoewel ik dat vastloop-prob niet had, ik kon gewoon niet op de externe, dus het zal afhangen wat juist het probleem is met schijf/pc... zo deed ik het: ubuntu(gratis) downloaden, en branden op dvd. pc opstarten met dvd erin,én de externe schijf, en kiezen voor starten vanop cd, en met beetje geluk vind je in ubuntu wel je externe schijf, waarna je je foto's kan kopieren naar je pc. herstarten, en als je gecheckt hebt of je idd je bestanden onbeschadigd hebt kunnen recupereren, kan je je schijf formateren.

Ik heb bij windows 7 de laatste tijd ook problemen ondervonden om mijn externe harde schijven te zien. Mijn oplossing kwam toen ik met Paragon Partition Manager wel mijn harde schijf kon zien en deze een letter toegewezen had. Daarna werd de schijf weer gezien. Anders zie ik dezelfde oplossing om met een Ubuntu CD/DVD of USB stick de computer op te starten.. daarmee heb ik ook al gegevens gered die ik met Windows niet terug had kunnen krijgen. Deze zette ik dan op een andere harde schijf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100