Hoe krijg ik mijn USB-poorten aan de praat?

Hallo

ik heb onlangs problemen met mijn USB-poorten aan de achterkant (rechtstreeks op het moederbord) van mijn desktop. Muis en toetsenbord vallen plots uit en er is niets mee aan te vangen tenzij ik ze in de voorste USB-poorten steek. (die zijn met kabels aangesloten).

Alle drivers zijn in orde maar als ik onder apparaatbeheer kijk, zie ik een gele driehoek bij mijn USB-poorten staan. Daar staat dat er geen stuurprogramma's zijn geïnstalleerd. Wanneer ik op "stuurprogramma's bijwerken" klik, komt erop dat hij geen stuurprogramma's op de pc of online kan vinden.

Als ik een USB-stick insteek in de achterkant, werkt die perfect. Momenteel zijn mijn toetsenbord en mijn muis vooraan ingeplugt en dit werkt wel. Maar ik wil ze liever terug achteraan insteken want het is echt geen zicht.

Type moederbord: P8Z 68-VLX

Ik heb me al suf gezocht op google maar kon niets relevant vinden.

EDIT: Mijn voorste USB-poorten krijgen ook problemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

ik vrees dat ze kapot zijn,eerlijk gezegd, kortsluiting o.i.d want usb poorten behoren tot de standaard drivers die vanzelf worden gevonden dus de melding dat de drivers er niet op zit is eigenlijk een beetje verwarrend n wordt vaak dus veroorzaakt door een defecte usb poort en zeker die op het moederbord ingebouwd kan je echt niet repareren het enige wat je kan doen is als je nog een pci slot over hebt een kaartje met extra usb poorten kopen usb pci kaart is de zoekterm maar vraag me af of je dan beter niet eerst nog eens kunt proberen windows helemaal opnieuw te installeren ? het is raar maar windows vind soms rare wegen om dat te fixen rerouting maar ik geef je weinig hoop anders dan dat usb pci die je extra moet kopen of tja als je systeem al zodanig beschadigt is dan is het beter af een nieuw moederbord of hele nieuwe pc te kopen deze word nu onbetrouwbaar er is nog 1 klien kansje dat het iets heel simpel is probeer je bios eens om te kijken of daar je usb settings veranderd zijn of misschien zelfs uit staat een default setting of fail safe setting kan de zaak op lossen maar als dat het echt niet is dan tja geld toch echt wat hierboven staat

Bronnen:
http://www1.conrad.nl/scripts/wgate/zcop_n...

je moederbord begint waarschijnlijk af te takelen, de condensatoren rondom de usb controller zijn het waarschijnlijk aan het begeven. In een gunstig geval download je de drivers voor moederbord en installeert deze, maar ik vrees dat het niet zal helpen. De drivers kun je hier vinden, wel even het goede os selecteren http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=P8Z68-V%20LX&p=1&s=39&os=29&hashedid=QbKg5KhI5BjopWec

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100