Wat is er aan de hand met je router als je wel de juiste netwerksleutel hebt, maar Windows blijft aangeven dat het een onjuiste code is?

Ik draai sinds gisteren een nieuwe installatie van Windows 7 en heb een Sitecom router. De netwerksleutel die ik invoer is 100% de juiste. Deze staat nl ook op het router en met andere apparaten kan ik probleemloos verbinding maken.

Het ligt ook niet aan de invoertaal van het toetsenbord dat er tekens verdraaid worden of iets dergelijks.

Windows 7 maakt wel verbinding met andere draadloze (onbeveiligde) netwerken.

Waar zou het aan kunnen liggen? Herstarten van de netwerkadapter in windows heeft geen resultaat en opnieuw opstarten en resetten van de router lijkt ook weinig uit te halen. Iemand nog een idee?

Toegevoegd na 2 minuten:
Zodra ik een kabelverbinding maak, is de verbinding er wel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat je eens kunt proberen is in te loggen in het menu van je router en proberen of je in het menu over de draadloze instellingen de volgende gegevens kunt wijzigen: - Network Mode -> Zet deze eens in mixed - Radio Band - Auto - Wide Channer - Auto - Standard Channel - Auto Het wisselen van type Modus, Band en kanaal wil soms wel eens helpen. Let er wel op dat als je een nieuwe N-Router hebt, je de modus wel in N-stand kunt zetten, maar dat niet alle netwerkadapters (bijv. in printer, wii, mediaspeler e.d) dat protocol aankunnen. De mode wordt daarom vaak in mixed gezet. Ik krijg regelmatig collegea thuis en ze kunnen niet allemaal inloggen op het netwerk totdat ik deze instellingen reset. Tip: schrijf voor je wijzigt even de huidige instellingen op zodat je die weer terug kunt zetten indien nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100