Wat is beter en goedkoper,printer aan of uit?

Als ik mijn HP Photosmart printer aan zet gaat hij automatisch de koppen reinigen en dat kost inkt en inkt is duur.Daar ik maar weinig print wil ik zo goedkoop als mogelijk mijn printer gebruiken.Als ik hem op standby (want dat gaat de printer na een poosje) laat staan gebruikt hij stroom.
Wat kan ik het best doen,aan laten staan of iedere keer maar weer opstarten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

waarschijnlijk is aanlaten goedkoper omdat de inkt die er verspilt wordt met het reinigen van de koppen steeds dat hij aan en uit moet meer kost dan de stroom als je printer op 'stand-by' staat

Ik heb gehoord dat als je je printer aan laat dat héél weinig kost. Integendeel tot je computer in het stopcontact laten zitten.

Dat hangt helemaal af van hoeveel inkt er gebruikt wordt om de koppen te reinigen en hoeveel stroom hij gebruikt als hij niets staat te doen. Is het geen uitschakelbaar programma, want het lijkt mij geen standaardfunctioaliteit om steeds de koppen te gaan reinigen bij het aanzetten... Wat je in ieder geval kunt doen, is kijken hoeveel stroom het apparaat gebruikt door er een meter tussen te plaatsen en dan aan te geven hoeveel een kilowattuur voor je kost. Een dergelijke meter kost zo'n 10 euro of kun je lenen en soms gratis krijgen bij het veranderen van energieleverancier. Daarnaast kun je ook nadenken over het zelf vullen van de inktpatronen. Bij de Action verkopen ze hervulsetjes voor een paar euro.

Uitzetten is altijd goedkoper. Dat soort randapparatuur zet ik altijd op een stekkerblok met een schakelaar, allergoedkoopst want dan is er geen sluipverbruik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100